compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dane DeHaan

Dane DeHaan

Dane DeHaan: films, nieuws

 

Biografie van Dane DeHaan

Dane Dehaan is Amerikaans acteur. Hij is vooral te zien in misdaad- en dramafilms.

Dane DeHaan werd in 1987 geboren in Allentown in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Zijn ouders heten Jeff DeHaan en Cynthia Boscia. Ook heeft hij een oudere zus, haar naam is Meghann Carl.

DeHaan studeerde in 2008 af aan de University of North Carolina School of the Arts in Winston-Salem.

Hij brak in 2003 al door met een mini rolletje in de film A.K.A.: It's a Wiley World!. Sindsdien speelt hij in de films Chronicle, Lawless en Lincoln. In 2013 is hij te zien in Metallica Through the Never en in 2014 in The Amazing Spider-Man 2.

Vanaf 2006 heeft DeHaan een relatie met actrice Anna Wood. Ze trouwden in 2012.

Trivia over Dane DeHaan

Oppenheimer trailer
DeHaan heeft een Nederlandse, Duitse, Italiaanse en Engelse afkomst. Het is dus niet toevallig dat deze Amerikaan een Nederlandse achternaam heeft.

Dane DeHaan In het nieuws

Dane DeHaan en Cara Delevingne (c) Independent

Recensie Valerian and the City of a Thousand Planets

'Luc Besson gooit alle remmen los'

26-7-2017 Valerian and the City of a Thousand Planets gaat de boeken in als de duurste onafhankelijke film ooit. Luc Besson wist het budget (200 miljoen euro) bijeen te schrapen zonder filmstudio en daardoor ook zonder bemoeienis. En dat betekent dat alle remmen los gaan.

Speelweek 41: nu in de bioscoop

7-10-2015 Het is lekker druk in de bioscoop deze week. Er komen namelijk maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Sicario.

Luc Besson verfilmt Franse scifi comics

13-5-2015 Regisseur Luc Besson heeft zijn nieuwste project te pakken: hij gaat de Franse comics Valerian & Laureline verfilmen. De scifi zal het verhaal vertellen van een jong stel dat door de tijd en ruimte kan reizen. De hoofdrollen zijn voor Cara Delevingne en Dane DeHaan.

Speelweek 13: nieuw in de bioscoop

26-3-2014 We hebben deze week een overvolle speelweek voor je: maar liefst tien nieuwe films komen deze week nieuw in de bioscoop. De film van de week is Captain America: The Winter Soldier.

Joel Edgerton in nieuwe Corbijn

17-3-2014 Joel Edgerton gaat een rol spelen in Life, de nieuwe biopic over James Dean. De film wordt geregisseerd door Anton Corbijn die eerder The American en Control maakte. In de film zullen ook Robert Pattinson en Dane DeHaan te zien zijn.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Dane DeHaan Feiten

© (c) 20th Century Fox
acteur, stemacteur
Geboren 6-2-1987
Dane Dehaan is Amerikaans acteur. Hij is vooral te zien in misdaad- en dramafilms. In 2003 brak hij door in de filmindustrie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Utrecht deze week

79 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 176 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl