compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe: films, nieuws

 

Biografie van Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe en Sandra Bullock in The Lost City
Daniel Radcliffe en Sandra Bullock in The Lost City
Daniel Radcliffe werd op 23 juli 1989 geboren in Londen. Op school begon hij te acteren en kwam zo in kleine producties terecht. Op tienjarige leeftijd kreeg hij een rol als de jonge David Copperfield (1999) in de gelijknamige film.

Een jaar later werd Daniel gecast door regisseur Chris Columbus voor de rol van Harry Potter. Hiermee zou hij wereldberoemd worden aangezien er een ware hype ontstond rond zowel de boeken als de films over de tovenaarsleerling.

In Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) maakte Radcliffe zijn debuut als Harry Potter. In 2007 komt alweer het vijfde deel in de Potter-reeks uit genaamd Harry Potter and the Order of the Phoenix. Ook voor de verfilmingen van de laatste twee boeken van J.K. Rowling staat Radcliffe voor de hoofdrol ingepland.

In 2007 stond Daniel Radcliffe voor het eerst in een grote toneelproductie. In 'Equus' speelde hij een staljongen met een absurde fascinatie voor paarden. In 2008 zal Radcliffe deze rol opnieuw op zich nemen in New York.

Trivia over Daniel Radcliffe

Al voordat Daniel Radcliffe de rol van Harry Potter kreeg, had zijn moeder gezegd dat die rol hem op het lijf geschreven zou zijn.

Daniel Radcliffe In het nieuws

Daniel Radcliffe speelt nazi-infiltrant

6-7-2016 Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in Imperium. Hij speelt een FBI-agent die infiltreert in een nazi-beweging. De trailer is nu te zien. Of de film naar Nederland komt is nog niet bekend.

TV-tip: Harry Potter, 20:30, Veronica

27-4-2015 Eerste film over Harry Potter, waarin hij ontdekt dat hij eigenlijk een tovenaar is en terecht komt op Zweinstein, de school voor tovenaars. Met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint.

(c) Cinemien

Speelweek 46: nieuw in de bioscoop

12-11-2014 Deze week komen er zes nieuwe films uit, waaronder veel drama. De film van de week is Mommy, de nieuwe film van Canadees wonderkind Xavier Dolan.

Lizzy Caplan genoemd voor Now You See Me 2

15-10-2014 Lizzy Caplan, de actrice die momenteel furore maakt met haar rol in Masters of Sex, gaat misschien een rol spelen in een vervolg op Now You See Me. Ook Daniel Radcliffe zal in de film te zien zijn.

Daniel Radcliffe in Now You See Me 2

2-10-2014 Daniel Radcliffe is toegevoegd aan de cast, waar ook onder andere Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg en Morgan Freeman in zitten. Deze sequel word gefilmd in London. De film zal rond juni 2016 in première gaan.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Daniel Radcliffe Feiten

Daniel Radcliffe in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
acteur, stemacteur
Geboren 23-7-1989
Daniel Radcliffe werd wereldberoemd door zijn rol als Harry Potter in de verschillende verfilmingen van de boeken van J.K. Rowling.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

159 films in Amsterdam deze week

159 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 353 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl