compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rupert Grint

Rupert Grint

Rupert Grint: films, nieuws

 

Biografie van Rupert Grint

Rupert Grint speelde slechts in één theaterstuk op school voordat hij besloot deel te nemen aan de audities voor Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001). Hij werd gekozen voor de rol van 'Ron Weasley' en speelde vervolgens ook in de vervolgdelen van de eerste Harry Potter.

Zijn acteerwerk in de diverse Harry Potter-films leverde hem ook diverse andere filmrollen op zoals in "Thungerpants" (2002) en Driving Lessons (2006).

Naast het werk dat hij heeft als acteur, ging hij naar een jongensschool in Hertfordshire. Verder houdt hij van tekenen, voetbal en golf.

Trivia over Rupert Grint

Rupert Grint In het nieuws

Speelweek 13: nieuw in de bios!

30-3-2016 Het is woensdag en we hebben weer een hoop te bespreken! Acht nieuwe films deze week en de film van de week is Land Of Mine.

TV-tip: Harry Potter, 20:30, Veronica

27-4-2015 Eerste film over Harry Potter, waarin hij ontdekt dat hij eigenlijk een tovenaar is en terecht komt op Zweinstein, de school voor tovenaars. Met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint.

Rupert Grint (c) Arjo Frank/Biosagenda

Harry Potter fototentoonstelling in beeld

12-7-2011 Morgen is het dan zover: de laatste Harry Potter film komt uit. In Amsterdam is nog tot en met 17 juli een fototentoonstelling te zien met foto's van de producties van alle films.

Harry Potter rijkste Hollywoodacteur

Zakentijdschrift Forbes brengt lijst uit met de jongste rijke Hollywoodcteurs.

8-8-2008 Het zakentijdschrift Forbes heeft een lijst uitgebracht met de rijkste tieners uit de Amerikaanse filmwereld. Daniel Radcliffe van Harry Potter staat op nummer één.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Rupert Grint Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 24-8-1988
Rupert Grint werd als twaalfjarige uitgekozen op een auditie voor de rol van Ron Weasley in de verschillende Harry Potter-films. Dit leverde hem tevens acteerwerk in andere films op.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

76 films in Rotterdam deze week

76 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:20 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl