compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 13: nieuw in de bios!

Speelweek 13: nieuw in de bios!

Het is woensdag en we hebben weer een hoop te bespreken! Acht nieuwe films deze week en de film van de week is Land Of Mine.

Delen op facebook
Speelweek 13: nieuw in de bios!

Speelweek 13: nieuw in de bios!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Land of Mine krijgt een groep Duitse krijgsgevangenen vlak na de Tweede Wereldoorlog de taak om met blote handen landmijnen aan de Deense stranden op te ruimen. De jonge soldaten komen erachter dat de oorlog voor hen nog lang niet is afgelopen. In totaal moeten er 40.000 landmijnen worden opgeruimd.

Deze film was een van de publiekslievelingen op het International Film Festival Rotterdam 2016 en won uiteindelijk de publieksprijs.

Meer weten? Lees dan als de wiedeweerga de recensie!

Ook goed is Experimenter. In 1961 bedenkt Stanley Milgram een experiment waarbij mensen schokken moeten toedienen aan mensen. De schokken zijn echter niet echt maar het experiment gaat om te kijken hoe ver men gaat als een man in een witte jas zegt dat het mag. De schokkende resultaten maken van Milgram een outcast.

Ook hier hebben we een viersterrenrecensie van. Die lees je hier!

Leuk is Eddie the Eagle: Deze film vertelt het verhaal van Eddie Edwards, de beroemde Engelse schansspringer.We zien hoe zonder enig budget het weet te schoppen tot de Olympische Spelen. Door zijn vreemde verschijning en prestaties groeit hij uit tot een cultfiguur.

De deelname van Eddie The Eagle aan de Olympische Spelen hebben ervoor gezorgd dat de kwalificatie voor deelname strenger is geworden.

Sommige mensen denken dat de maanlanding niet echt is gebeurt. En daar gaat Moonwalkers over. Een CIA-agent, gespeeld door Ron Perlman, reist naar Engeland om daar Stanley Kubrick over te halen om de maanlanding te faken. Hij krijgt daar echter te maken met een Jonny (Rupert Grint): de belabberde manager van een sjofele rockgroep.

El abrazo de la serpiente werd onlangs nog genomineerd voor voor een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. De Duitse ontdekkingsreiziger Theo ontmoet met zijn gids Manduca de sjamaan Karamakate. Theo is ernstig ziek en en gaat op zoek naar een geneeskrachtige plant terwijl Karamakate op zoek gaat naar overlevenden van zijn stam.

Dan Full Contact. Een drone-piloot bombardeert per ongeluk een school in Afghaans/Pakistaans grensgebied. Uit schuldgevoel gaat hij op zoek naar de betekenis van zijn eigen leven.

Regisseur David Verbeek maakte eerder onder andere How to Describe a Cloud. Hij werkt voornamelijk vanuit Azië.

Ten tijde van How To Describe A Cloud spraken we met David Verbeek. Dat interview kan je nog steeds hier teruglezen.

Free in Deed draaide eerder op het International Film Festival Rotterdam en is nu ook in de rest van Nederland te zien. Een zwarte kerkgemeenschap krijgt een nieuwe predikant: Abe. De introverte Abe valt voor Selva, die een autistische zoon heeft die niet de zorg krijgt die hij verdient. Ondanks de goede bedoelingen van Abe, hebben zijn acties noodlottige gevolgen voor de jongen.

We sluiten af met Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent, een must voor de liefhebber van klassieke muziek. De film is een documentaire over Daniele Gatti, de nieuwe dirigent van Concertgebouworkest: een muzikant die vind dat je zo dicht mogelijk bij de partituur moet blijven om een componist recht te doen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.