compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 13: nieuw in de bioscoop

Speelweek 13: nieuw in de bioscoop

We hebben deze week een overvolle speelweek voor je: maar liefst tien nieuwe films komen deze week nieuw in de bioscoop. De film van de week is Captain America: The Winter Soldier.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Captain America (gespeeld door Chris Evans) leidt een rustig leven na de gebeurtenissen in The Avengers. Als een collega van hem wordt aangevallen gaat hij met The Black Widow (Scarlett Johansson) de strijd aan om de wereld te behoeden voor een groot complot.

Dit is de derde film waarin we Chris Evans als Captain America zien. Hij speelde de rol ook in de eerste film en in The Avengers. We gaan hem ook nog zien in the Avengers 2. Daarna wil hij zich gaan toeleggen op regisseren.

Uit Belgie komt de strakke rechtbankthriller Het Vonnis: Als de moordenaar van de vrouw van Luc Segers wordt vrijgesproken slaan bij hem de stoppen door. Luc neemt het recht in eigen hand: hij komt daarna zelf voor het gerecht te staan.

Vorige week spraken wij regisseur Jan Verheyen in het Belgische Hasselt. Dat interview kijk je hier terug!

Het had weinig gescheeld of Anchorman: The Legend Continues was helemaal niet in de Nederlandse bioscoop verschenen. De film deed het in de buitenland niet zo goed en de film werd van de releaselijst gehaald. Goed nieuws voor de fans: de film is nu te zien in de bioscoop.

Het nieuwsteam uit Anchorman gaat een nieuw decennium in: de jaren tachtig, het tijdperk van de kabeltelevisie. Het nieuwsteam gaat werken voor een 24-uurs nieuwszender.

Dan het mooie filmhuisdrama Ida: Anna staat op het punt haar geloftes voor het klooster af te leggen als ze erachter komt dat ze nog familie heeft. Ze blijkt van Joodse afkomst van eigenlijk Ida te heten. Samen met haar zus Wanda duikt ze in haar verleden.

De Britse regisseur Paul Pavlikovsky maakte eerder de films My Summer of Love en Last Resort die in zijn thuisland voor veel awards werden genomineerd.

We gaan naar Bosnie voor An Episode in the Life of an Iron Picker: Nazif en Senada wonen in Bosnië en ze hebben het niet bepaald breed. Samen hebben ze twee dochters, Šemsa en Sandra. Nazif verdient geld door oud metaal in te zamelen en het door te verkopen aan schroothandelaar. Er blijkt iets mis te zijn met de zwangere Senada en ze moet geopereerd worden. De familie is echter niet verzekerd en ze hebben niet genoeg geld voor de operatie. Nazif moet voor het geld van Senada's operatie zorgen.

The Book Thief is gebaseerd op het gelijknamige boek van Markus Zusak. In het boek wordt het verhaal verteld door de Dood.

Liesel wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog naar een pleeggezin gestuurd. Ze leert lezen door Max, een joodse vluchteling door door het gezin wordt verborgen in de kelder. De twee gebruiken boeken om aan de realiteit te ontvluchten.

Kill Your Darlings is een biografische film over de schrijvers die bekend stonden als de Beat Generation. We zien hoe Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William Burroughs elkaar ontmoeten in 1944 en hoe de moord op hun vriend elkaar nader tot elkaar brengt.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Daniel Radcliffe en Dane DeHaan.

The Missing Picture (ook bekend als L'image manquante) is een documentaire over de gruweldaden van de Rode Khmer in Cambodja. Er zijn echter geen enkele filmbeelden uit die tijd dus regisseur Rithy Panh reconstrueert dit met behulp van kleipoppetjes, diorama's en found-footage.

Rithy Panh heeft het schrikbewind van de Rode Khmer zelf meegemaakt. Op dertienjarige leeftijd moest hij dwangarbeid verrichten. Hij overleefde als enige van zijn gezin de Rode Khmer.

Ook Denemarken is deze week vertegenwoordigd: Spies & Glistrup zijn een libertijnse accountant en een hippie die samen een vakantiereis-imperium bouwen. Hun ideeen over vrije seks, drugs en belastinghervorming transformeren het sociale en politieke klimaat van het Denemarken van de jaren zestig en zeventig.

We sluiten af met The Invisible Woman: Charles Dickens ontmoet Nelly, die in een van zijn toneelstukken speelt. Hij is onder de indruk van haar schoonheid en talent. Vanaf dat moment is zij zijn muze en minnares. Dickens is echter getrouwd en Nelly is veroordeeld tot een onzichtbaar bestaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.