compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 28 / 2007

Box Office Update - week 28 / 2007

Harry Potter opnieuw een megasucces

De vijfde Harry Potter-verfilming Harry Potter and the Order of the Phoenix heeft in het premièreweekend met bijna 2,6 miljoen euro in Nederland de hoogste opbrengst ooit behaald. Dit record dat sinds twee maanden op naam stond van Pirates of the Caribbean: At World's End werd met maar liefst 350 duizend euro verbroken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De eerste vier films over de avonturen van het jongentje met bril gespeeld door Daniel Radcliffe waren in Nederland eerder goed voor de tweede tot en met vijfde plaats in de lijst van best bezochte films tijdens het openingsweekend. De filmreeks kan daarmee de grootste kaskraker uit de Nederlandse bioscoopgeschiedenis genoemd worden.

Volgende week verschijnt het laatste Potter-boek van J.K. Rowling: "Harry Potter and the Deathly Hallows" in de boekwinkels. Op internet is er echter al een versie van het boek uitgelekt.

In de Verenigde Staten is het succes van Harry Potter dit keer minder groot. De film bracht daar tijdens het eerste speelweekend 77,4 miljoen dollar op en neemt daarmee de 18e plek in. Spider-Man 3, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en Shrek the Third voeren de Amerikaanse lijst met grootste premièreopbrengsten aan.

Bij het vergelijken van het financiële succes met oudere films moet rekening worden gehouden met inflatie. Wanneer deze wordt meegerekend geldt Star Wars uit 1977 bijvoorbeeld als film met de hoogste totale opbrengt ooit.

Top-tien opbrengst tijdens het premièreweekend in Nederland:

1. Harry Potter and the Order of the Phoenix
2. Pirates of the Caribbean: At World's End
3. Harry Potter and the Sorcerer's Stone
4. Harry Potter and the Chamber of Secrets
5. Harry Potter and the Goblet of Fire
6. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
7. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
8. The Lord of the Rings: The Two Towers
9. The Matrix Reloaded
10. The Da Vinci Code


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.