compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Laatste Harry Potter verdeeld over twee films

Laatste Harry Potter verdeeld over twee films

Zeven boeken worden acht films

Hoewel er een einde zal komen aan de Harry Potter-reeks met de verfilming van het zevende en laatse boek "Harry Potter and the Deathly Hallows", kunnen fans nog wat langer genieten nu de bekend is geworden dat het boek over twee films verdeeld zal worden.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe, die momenteel bezig is met de opnames van het zesde boek, Harry Potter and the Half-Blood Prince, bevestigde de plannen om het laatste deel op te splitsen. Naar verwachting zullen de producenten de splitsing vandaag officieel bekendmaken. Het eerste deel wordt verwacht in november 2010, het tweede deel zal mei 2011 volgen.

De beslissing is volgens producent David Heyman genomen uit creatieve overwegingen. Men heeft besloten om geen elementen uit het boek weg te laten in de film. De opnames van de film zullen wel achter elkaar plaatsvinden, net als het geval was bij The Lord of the Rings.

Het de filmversie van het zesde deel staat gepland voor november van dit jaar. Radcliffe was elf toen hij voor het eerst als Harry Potter te zien was. In het laatste deel is hij de twintig ruim gepasseerd. Volgens hem wordt het zesde deel 'het grappigste deel tot nu toe'. De regie is, net als voor de laatste twee delen, in handen van David Yates.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.