compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 24-6 t/m 30-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 38: nieuw in de bioscoop

Speelweek 38: nieuw in de bioscoop

Een interessante week, met de spotlight op Dorsvloer vol Confetti van Nederlandse makelij. Maar liefst 4 van de 6 films zijn boekverfilmingen. Ook Daniel Radcliffe is te zien in What If, een romantische komedie.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dorsvloer vol confetti is gebasseerd op het gelijknamige boek, van regisseuse Tallulah Hazekamp Schwab met Hendrikje Nieuwerf in de hoofdrol.

Deze film laat zien hoe Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) worstelt met het sterke contrast tussen het strenge christelijke milieu waar ze in opgroeid in vergelijking met de buitenwereld. De film zal het Film By The Sea festival openen, wat zich specifiek richt op boekverfilmingen.

Zie hier het interview over de film met de regisseur!

Ook komt What If uit, een romantische komedie met de hoofdrollen voor Daniel Radcliffe en Zoe Kazan, waarbij de grens tussen vriendschap en romantiek wordt opgezocht. Dit is de eerste comedy van Daniel Radcliffe, en het smaakt naar meer. Het gesprek dat we met Daniel hadden over deze film en het comedygenre op zich bekijk je hier!

Voortboordurend op comedy zal ook Life of Crime uitkomen, een film die al sinds 1986 op de plank ligt. Als autodieven Ordell (Mos Def) en Louis (John Hawkes) besluiten de vrouw van een rijke projectontwikkelaar (Jennifer Aniston) te ontvoeren, komen ze er al snel achter dat de betaling geen hoge prioriteit heeft. Oorspronkelijk was de hoofdrol bedoelt voor Diane Keaton.

Duitse documentaire Alphabet gaat over hoe onze moderne maatschappij er niet op ingericht is ieder talent succesvol te ontplooien. Uitgaand van de stelling dat bijna ieder kind hoogbegaafd is, levert maker Erwin Wagenhofer een kritieke noot op het huidige onderwijssysteem. Deze documentaire werd genomineerd voor Beste Documentaire tijdens de Viennale.

Voor drama-fans een goede week; If I Stay is gebasseerd op het gelijknamige boek van Gayle Forman en gaat over hoe Mia Hall (Chloë Grace Moretz) een auto ongeluk krijgt en in een coma raakt. Dan krijgt ze op merkwaardige wijze de keuze om wakker te worden of te sterven. Chloë Grace Moretz speelde eerder in Kick-Ass, waarbij ze de rol van Hit-Girl had.

Le Grand Cahier (of A Nagy Füzet) speelt zich af vlak voor het eind van de Tweede Wereldoorlog en verteld het verhaal van twee jongens die compleet op zichzelf aangewezen zijn. Ook dit is een boekverfilming (met in Nederland de titel Het Dikke Schrift). Deze film werd door Hongarije ingestuurd als inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Dan horrorfilm Deliver Us from Evil, waarbij politieagent Ralph Sarchie getuige is van de duistere gebeurtenissen in New York. Als duidelijk wordt dat het gaat om demonische krachten, gaat hij met een orthodoxe priester op pad.
Gebasseerd op het boek van de echte Ralph Sarchie, Beware the Night, waarin hij schrijft over zijn (echte) ervaringen als politieagent in New York.

Bruce Willis neemt voor The Prince het personage aan van Omar, wiens rustige leven ruw word verstoord als zijn dochter wordt ontvoerd. Om haar terug te krijgen keert Omar terug naar New Orleans, waar hij zijn criminele verleden achter zich had gelaten. Onder het mom ''de vijand van mijn vijand is mijn vriend'' vormt hij een duo met zijn oude aartsrivaal.

Tot slot Goltzius and the Pelican Company van regisseur Peter Greenaway. In de winter van 1590 wilt Hendrick Goltzius een drukpers installeren en vraagt een graaf om financiële steun. Om hem over te halen stelt hij voor om zes erotische verhalen uit het Oude Testament op te voeren in zijn kasteel. De graaf en zijn familie raken seksueel betrokken bij de stukken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.