compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 46: nieuw in de bioscoop

Speelweek 46: nieuw in de bioscoop

Deze week komen er zes nieuwe films uit, waaronder veel drama. De film van de week is Mommy, de nieuwe film van Canadees wonderkind Xavier Dolan.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Mommy maken we kennis met alleenstaande moeder Diane (Anne Dorval). Ze heeft moeite met haar zoon Steve (Antoine-Olivier Pilon), die ze op het juiste pad probeert te houden. Steve is diep van binnen een lieve jongen maar heeft in toenemende mate last van stemmingswisselingen. Hij begint steeds onvoorspelbaarder en agressiever te worden. Als ze hun buurvrouw Kyla (Suzanne Clément) ontmoeten, lijkt er eindelijk iemand te zijn die invloed kan uitoefenen op Steve. Van de 25-jarige regisseur Xavier Dolan.

Voor muziekliefhebbers is Whiplash een interessante film. Als student Andrew Newman (Miles Teller) de ambitie heeft om de beste drummer aller tijden te worden, plaatst zijn leraar Terence Fletcher (J.K. Simmons) hem in zijn jazz-band. De obsessief gepassioneerde muziekdocent pusht zijn student om grote sprongen te maken en zoekt zijn grenzen op. In de eerste instantie kreeg regisseur Damien Chazelle geen budget voor de film, totdat zijn korte versie zeer goed werd ontvangen op het Sundance Filmfestival 2013.

Samba (gespeeld door Omar Sy, bekend van Intouchables) is een immigrant uit Senegal. Hij werkt al tien jaar in Frankrijk, maar krijgt nog steeds de rotklusjes. Zijn gevoel voor humor wat hij deelt met zijn collega Wilson (Tahar Rahim), maakt zijn dagen draaglijk. Door een fout dreigt hij het land te worden uitgezet. Alice (Charlotte Gainsbourg) is de directe tegenpool van Samba, die voor de immigratiedienst werkt. Alice raakt steeds meer aangetrokken tot Samba.

Daniel Radcliffe is al lang geen kleine tovenaar meer in Horns. Na het overlijden van zijn vriendin, valt Ig Perrish (Radcliffe) in een negatieve spiraal; hij wordt beschuldigd van zijn vriendin's overlijden en ontdekt dat er langzamerhand hoorns uit zijn hoofd verschijnen. Ig probeert dit te verbergen en komt er langzamerhand achter dat er een effect schuilt achter zijn hoorns. Gebasseerd op het gelijknamige boek van de zoon van Stephen King, Joe Hill.

Voor een nostalgie- en humor injectie komt Dumb and Dumber To, maar liefst 20 jaar na het origineel uit. De twee vrienden Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) gaan weer op avontuur als ze tot de ontdekking komen dat ze beiden kinderen hebben. Maar onderweg halen ze als vanouds, de domste dingen uit. Ze zijn nog even snugger als 20 jaar geleden.

Dan iets wat minder grappig is. Als Jessabelle (Sarah Snook) een ernstig auto ongeluk krijgt, keert ze terug naar het huis waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Het idee is om in rust haar tijd door te brengen, Het huis verbergt echter een gekwelde geest, die erop staat om Jessabelle niet te laten vertrekken. Geregisseerd door Kevin Greutert, die eerder meewerkte aan Donnie Darko en de Saw-films.

Tot slot is er de re-release van Sunset Boulevard uit 1950, die compleet gerestaureerd is. Klassieker over de wreedheid van Hollywood. De onfortuinlijke scenarioschrijver Joe (William Holden) laat zich voor karretje spannen van Norma (Gloria Swanson), een vergeten diva van de zwijgende film, die zich met butler Max Von Mayerling (Erich von Stroheim) in het verleden waant. Geregisseerd door Billy Wilder.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.