compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Whiplash

Whiplash

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Whiplash
J.K. Simmons (Terence Fletcher)
J.K. Simmons (Terence Fletcher)
Delen op facebook
Whiplash
Nederlandse première: 13-11-2014
Verenigde Staten, 2014, 106 min,
Als student Andrew Newman (Miles Teller) de ambitie heeft om de beste drummer aller tijden te worden, plaatst zijn leraar Terence Fletcher (J.K. Simmons) hem in zijn jazz-band. Zijn verwachtingen zijn hoog gespannen, en laat Andrew dit vooral weten. Hij pusht de student om steeds beter te worden, en zoekt zijn grenzen op.
trailer en bijzonderheden over Whiplash
Acteur Miles Teller drumt al vanaf zijn 15e en heeft voor deze rol bijlessen gevolgd in het drummen. Zelf drumt hij zo'n 70% van alle drumscenes.

Regisseur Damien Chazelle kreeg in de eerste instantie geen budget voor deze film, totdat hij er een korte film van maakte en deze vertoonde op het Sundance Film Festival 2013.
Aanloop van Whiplash
Miles Teller (speelt Andrew Newman) heeft voorafgaande in films gespeeld als Divergent,That Awkward Moment en is jong, opkomend talent. J.K. Simmons heeft in meerdere titels gespeeld, waaronder Spider-Man
BioscoopAgenda van Whiplash

Whiplash in de bioscoop

Wil je Whiplash zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Gedreven door ambitie en zijn strenge leraar probeert conservatoriumstudent Andrew Newman (Miles Teller) de beste drummer ooit te worden. Deze film ontving meerdere staande ovaties op meerdere filmfestivals.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen