compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Escape from Pretoria

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Escape from Pretoria

Daniel Webber (Stephen Lee) en Daniel Radcliffe (Tim Jenkin)

Daniel Webber (Stephen Lee) en Daniel Radcliffe (Tim Jenkin)

Delen op facebook
Escape from Pretoria
Australië, Verenigd Koninkrijk, 2020, 106 min,

Escape From Pretoria speelt zich af in Zuid-Afrika van 1979. Twee gevangenen zijn veroordeeld voor het verspreiden van illegale pamfletten en proberen uit de gevangenis te ontsnappen. Ze bedenken een ingenieus plan, maar hebben hulp nodig en tijd is cruciaal.

Bekijk bij:

meJanevideolandNETFLIX

Escape from Pretoria trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de echte gevangenisuitbraak en het boek 'Inside Out: Escape from Pretoria Prison' van Tim Jenkin over drie politieke gevangenen die zich afspeelt in de tumultueuze apartheidsdagen van Zuid-Afrika.

Trailer van Escape from PretoriaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Escape from Pretoriahttps://i1.ytimg.com/vi/OQi6YYYhBrY/hqdefault.jpg2020-01-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Francis Annan maakte eerder Woyzeck (2010), maar is vooral bekend van zijn werk voor de tv-serie Holby City, waar hij twee afleveringen regisseerde in 2018.
Daniel Radcliffe is uiteraard vooral bekend als Harry Potter, toch heeft hij een grote staat van dienst met films als The Woman in Black (2012), What If (2013) en Guns Akimbo (2019).
Daniel Webber speelde in verschillende Australische films die in Nederland niet zijn uitgebracht.
Ian Hart was recentelijk te zien in God's Own Country (2017).

Escape from Pretoria - Bioscopen, Tijden & Tickets

Escape from Pretoria in de bioscoop

Wil je Escape from Pretoria zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland NETFLIX

Drie politieke gevangenen proberen in een race-tegen-de-klok-thriller uit de beruchte gevangenis in Pretoria uit te breken in de tumultueuze apartheidsdagen van Zuid-Afrika.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het waargebeurde verhaal van de meest opmerkelijke gevangenisontsnapping ooit. Van de producent van Hotel Mumbai, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

In hun strijd tegen de apartheid verspreiden Tim Jenkin (Daniel Radcliff) en Stephan Lee (Daniel Webber) illegale ANC pamfletten onder de Zuid Afrikaanse bevolking. Ze worden op heterdaad betrapt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf in Pretoria Central Prison. Eenmaal onder de vleugels van politiek activist Denis Goldberg besluiten ze om, samen met medegevangene Alex Moumbaris, een ingenieus plan te bedenken om te ontsnappen. Al snel blijkt de uitvoering een stuk ingewikkelder dan gedacht, en moeten er nog vele hindernissen genomen worden... Het zenuwslopend spannende Escape From Pretoria is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tim Jenkin uit 1979 en houdt de kijker van begin tot einde op het puntje van de stoel.

Productiemaatschappij: Arclight Films, Beagle Pug Films, Footprint Films, Particular Crowd, Premiere Picture, Spier Films

Cast & Regisseur

Daniel Webber

Stephen Lee
Stephen Hunter

Peter Jenkin
Ian Hart

Denis Goldberg
Mark Leonard Winter

Leonard Fontaine
Francis Annan

Regisseur