compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 41: deze week in première

Speelweek 41: deze week in première

Ook deze week zitten de bioscopen van Nederland weer bomvol nieuwe films. Met maar liefst elf premières zijn alle filmliefhebbers weer even zoet. De film van de week is La vie d'Adèle.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Adèle dacht altijd dat meisjes uit gingen met jongens: tot ze Emma ontmoet, een meisje met blauw haar. Emma zet haar hele leven ondersteboven. Emma leert haar zichzelf te ontdekken en samen zetten ze stappen richting volwassenheid.

Deze film won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, de hoogste onderscheiding van het festival.

We gaan verder met de familiefilm Planes. Dusty is een klein sproeivliegtuigje die er van droomt om een grote vliegrace te winnen. Er zijn echter twee problemen: hij is niet gemaakt om te racen en daarnaast heeft hij ook nog eens hoogtevrees. Skipper, een oude uitstekende vlieger, ziet echter talent in Dusty en helpt hem zijn droom te verwezenlijken.

Deze film is een spin-off van de bekende Cars films.

Dan fietsen we door naar Dummy Jim. Dove Schot James Duthie (aka Dummy Jim) startte in 1951 zijn fietstocht van zijn vissersdorpje in Schotland naar de poolcirkel en weer terug. Gewoon, omdat het kon.

Deze documentaire is gebaseerd op het boek van James Duthie genaamd 'I Cycled into the Arctic Circle'.
Samuel Dore speelt Dummy Jim, die zelf ook doof is.

Een stukje Nederlandse tradities is te zien in De Club van Sinterklaas & De Pietenschool. Sinterklaas geeft dit jaar aan één kind de kans om zwarte piet te worden. Daarvoor verstopt hij één gouden pepernoot. Er worden echter twee gouden pepernoten gevonden: door Lucas en door een geheimzinnige man.

Sinterklaas heeft dit jaar tijd gevonden om in maar liefst twee films te spelen. We zien hem ook in Sinterklaas en de pepernoten chaos.

We gaan naar Rusland voor De Sneeuwkoningin (NL). De Sneeuwkoningin bedekt de aarde met een laag ijs om een ijskoude wereld te maken. De glasmaker Vegard wordt door de Sneeuwkoningin gezien als een bedreiging maar weet met zijn kinderen Kai en Gerda te ontsnappen. Maar dan wordt Kai ontvoerd door de Sneeuwkoningin en gaat Gerda op zoek naar haar broertje.

Dit is een directe remake van De Sneeuwkoningin (1957).

We zijn nog niet klaar met de animatiefilms. Turbo komt deze week op volle vaart de bioscopen ingeraced. Turbo is een slak die er van droomt om een racecoureur te worden. Daardoor is hij het buitenbeentje tussen de andere slakken. Door een ongeluk wordt Turbo supersnel en vertrekt om te racen in de Indy 500.

Er komt een vervolg op deze film in de vorm van een TV-serie.
Het is niet duidelijk of deze serie ook in Nederland te zien zal zijn.

De laatste animatiefim die deze week uitkomt is Zarafa. Een grootvader vertelt zijn kinderen het verhaal over de jongen Maki. Hij ontsnapt aan een slavenhandelaar en reist achter de giraffe Zarafa aan die naar Parijs gebracht wordt. Onderweg reizen ze door de woestijn, komen ze een piraat tegen en maken nog veel meer mee.

Zarafa de giraffe heeft echt bestaan. In de 19e eeuw is ze cadeau gegeven door Mohammed Ali, de gouverneur van Egypte, aan koning Karel X uit Frankrijk.

Er komt ook een snufje science fiction in de bioscoop met About Time. Tim komt er op zijn 21e achter dat hij kan tijdreizen. Hij gebruikt deze kracht om de liefde van een meisje te winnen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Dit is niet de eerste keer dat we Rachel McAdams in een film over tijdreizen zien. Eerder speelde ze in The Time Traveler's Wife.

Liefhebbers van de Nederlandse muziek worden deze week ook niet vergeten, de film Doe Maar: Dit Is Alles is een must see voor de fans. Doe Maar is waarschijnlijk de grootste band die er ooit in Nederland heeft bestaan. De populariteit van de band is vaak vergeleken met de Beatlemania in de jaren zestig. In deze documentaire vertellen Henny Vrienten, Ernst Jansz en Jan Hendriks hun eigen verhaal.

Doe Maar heeft na het uit elkaar vallen van de band nooit willen meewerken aan een documentaire. Nu, 28 jaar later vertellen ze eindelijk het complete verhaal.

Bioscoopgangers die van hele andere muziek houden kunnen vanaf deze week genieten van Metallica Through the Never. In deze concertfilm zien we de legendarische metalband Metallica spelen in stadia. Tegelijkertijd zien we roadie Trip, gespeeld door Dane DeHaan, die door de band op pad wordt gestuurd voor een speciale opdracht.

Het is niet de eerste keer dat we Metallica in een film zien. Eerder was de band het middelpunt van de onthullende documentaire Metallica: Some Kind of Monster.

Runner, Runner is alweer de laatste film voor deze week. Een Princeton student (Justin Timberlake) verliest zijn geld met online pokeren door middel van oplichting. Hij zoekt de eigenaar van de pokersite (Ben Affleck) op om hem te confronteren met zijn bedrog. Hij wordt echter ingelijfd als zijn rechterhand. Dan komt de FBI achter het duo aan.

Justin Timberlake zagen we de laatste jaren veel in films. Zo speelde hij in In Time en The Social Network. In 2013 heeft hij echter ook weer muziek uitgebracht.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.