compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 23

Deze week in première: speelweek 23

Het is woensdag dus dan weet je dat je vanaf morgen weer een hoop nieuwe films kan zien. Het zijn er zes deze week.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is The Lucky One. In de film speelt Zac Efron een Amerikaanse soldaat. Hij keert terug uit Irak. Volgens hem heeft hij z'n leven te danken aan een foto met daarop een voor hem onbekende vrouw. Hij zoekt de vrouw op en gaat werken op het bedrijf van haar familie.

Dan de nieuwe David Cronenberg: in Cosmopolis wordt een jonge rijke beurshandelaar met een luxe limousine door de stad gereden zodat hij zijn haar kan laten knippen. Onderweg wordt hij opgehouden door allerlei obstakels. Robert Pattinson speelt de hoofdrol.

Uit Nederland komt de documentaire Gozaran: Time Passing: De componist Nader Mashayekhi werd in 2005 gevraagd om in zijn geboorteland Iran een symfonieorkest te leiden. Ondanks dat hij weet dat het een zware tijd zal worden gaat hij de uitdaging aan. Twee jaar later is hij weer terug in Wenen.

Dan Snow White and the Huntsman. De tweede Sneeuwwitje film dit jaar maar deze is wat donkerder. De boze koningin, gespeeld door Charlize Theron is jaloers op Sneeuwwitje (Kristen Stewart) vanwege haar schoonheid. Ze stuurt een jager (Chris Hemsworth) op haar af. Sneeuwwitje gaat echter bij de jager in de leer om zichzelf te kunnen verdedigen.

Dan het aangrijpende Louise Wimmer. Louise Wimmer is een dakloze vrouw die met schoonmaakwerk met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Ze laat het mensen niet toe om haar te helpen. Haar situatie lijkt uitzichtloos maar ze vind troost in de muziek van Nina Simone.

Dan is er ook weer een Varg Veum in de bioscoop te zien. In Varg Veum: Het uur van de wolf wordt Varm Veum opgeschikt door een grote ontploffing van een wapenwinkel. Diezelfde nacht wordt een oude vriend van Varg Veum vermoord aangetroffen. De twee gebeurtenissen lijken met elkaar in verband te staan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.