compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Uma Thurman

Uma Thurman

Uma Thurman: films, nieuws

 

Biografie van Uma Thurman

Uma Thurman werd geboren in Boston in 1970 als dochter van twee acteurs. Ze had vanwege haar lengte, grote schoenmaat en lange neus een jeugd als buitenstaander. Ze verlangde al vroeg naar een acteercarrière, waardoor ze op haar vijftiende de kostschool verliet om haar droom achterna te gaan in New York.

Ze brak door in 1988 met Dangerous Liaisons. Deze film van Stephen Frears maakte van het vreemde lange meisje een sex symbool. Haar rol in Henry & June in 1990 gaf haar nog meer bekendheid en met Pulp Fiction (1994) van Quentin Tarantino won ze een Oscar voor beste actrice.

Ze keerde vervolgens terug naar kleinere films na rollen in Batman & Robin en een remake van The Avengers. Ze werkte met Woody Allen en Sean Penn aan Sweet and Lowdown. Met haar rol in de Kill Bill films, wederom van Quentin Tarantino, keerde ze terug naar het centrum van de filmindustrie. Ze is nu een van Hollywoods best betaalde actrices met een salaris van 12.5 dollar per film. Naast haar werk als actrice wordt ze ook als model gecast door onder andere Lancôme.

Trivia over Uma Thurman

Uma Thurmans vader is professor van Indo-Tibetaanse Boeddhistische Studies. Uma is vernoemd naar een Hindoestaanse godin.

Haar moeder was vroeger een Zweeds model en werd later een psychotherapeut.

Uma Thurman is getrouwd geweest met acteur Ethan Hawke, samen hebben ze een dochter.

Uma Thurman In het nieuws

Uma Thurman in Lars von Trier film

7-3-2017 Lars Von Trier is bezig met zijn thriller The House That Jack Build en inmiddels is bekend geworden dat Uma Thurman ook in de film te zien zal zijn. De twee werkten eerder samen in Nymphomaniac.

TV-tip: Kill Bill: Vol. 2, 22:20 op NET5

9-10-2014 In de tweede helft van Tarantino's Kill Bill zien we hoe het verder gaat met 'The Bride', een vrouwelijke huurmoordenaar die op wraak uit is op haar vroegere baas Bill. Er staat echter een grote verrassing op haar te wachten. Met Uma Thurman.

TV-tip: Kill Bill: Vol. 1, 22:30 op NET5

2-10-2014 The Bride' is een vrouwelijke huurmoordenaar. Haar leider, Bill, heeft zich echter tegen haar gekeerd. Nu is ze uit op wraak... Met Uma Thurman en David Carradine. Regie: Quentin Tarantino.

Deze week in première: speelweek 8

20-2-2013 Het is weer woensdag en dat betekent dat we weer alle nieuwe films op een rij zetten. Er is opvallend veel komedie deze week. De film van de week is dan ook This Is 40.

Uma Thurman in nieuwe Lars Von Trier

10-10-2012 Uma Thurman is toegevoegd aan Nymphomaniac, de nieuwe film van Lars Von Trier. De film kent een grote allstar cast met onder andere Charlotte Gainsbourg en Shia LaBeouf.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Uma Thurman Feiten

acteur, producent, scenarioschrijver
Geboren 29-4-1970
Uma Thurman begon al op haar vijftiende met acteren. Ze brak door met Pulp Fiction en werkte nogmaals samen met Quentin Tarantino in de Kill Bill sequels.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

149 films in Amsterdam deze week

149 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 467 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl