compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Mountain

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Mountain

Mountain filmstill

Mountain filmstill

Delen op facebook
Mountain
Nederlandse première: 22-3-2018
Australië, 2017, 74 min,

Documentaire over bergbeklimmers die de hoogste bergen ter wereld bedwingen.

Bekijk bij:

CinemembervideolandNETFLIX

Mountain trailer en bijzonderheden

Willem Dafoe verzorgt het begeleidend commentaar. The Australian Chamber Orchestra verzorgt de muziek, en speelt werken van onder andere Chopin, Grieg, Vivaldi en Beethoven.

Trailer van MountainBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mountainhttps://i1.ytimg.com/vi/kiP47IrP_T4/hqdefault.jpg2018-01-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jennifer Peedom maakte eerder "Sherpa", die ook over bergbeklimmen gaat.

Mountain - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mountain in de bioscoop

Synopsis distributeur

Mountain, gebaseerd op het boek van Macfarlane, is een ode aan de bergen.

Mountain, gebaseerd op het boek van Macfarlane, is een ode aan de bergen. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De betoverende muziek van The Australian Chamber Orchestra zorgt voor een prachtige omlijsting. De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen als wonderen der natuur maar ook als toeristische attracties gezien. Alpinisme wordt door steeds meer mensen beoefend, de risico’s en de intensiteit van het berglandschap worden indrukwekkend in beeld gebracht. Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

Cast & Regisseur