compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 8/ 2009

Box Office Update - week 8/ 2009

Bolt verslaat Benjamin Button

24-2-2009 Bolt neemt deze week de eerste plaats in, ten koste van The Curious Case of Benjamin Button. Slumdog Millionaire stijgt van de vijfde naar de derde plaats. Enige nieuwkomer is Hondenhotel, op de zevende plaats.

Delen op facebook

The Curious Case of Benjamin Button verliest deze week zijn eerste plek aan Bolt. Slumdog Millionaire stijgt maar liefst twee plekken, van de vijfde naar de derde plek. Misschien voelde het publiek de bekroning met acht Oscars van deze kaskraker van Danny Boyle al aankomen.

Spion van Oranje moet terrein inleveren en zakt één plaats naar de vierde plek. Dit ondanks de bekroning met de Gouden Film, de prijs voor het behalen van meer dan 100.000 bezoekers. Daaronder staat Kikkerdril, die maar liefst is opgeklommen van de elfde naar de vijfde plaats. Valkyrie is twee plekken gezakt naar de zesde en op de zevende plaats staat deze week de enige nieuwe binnenkomer: Hondenhotel. In deze kinderfilm zoeken het nichtje van Julia Roberts (Emma Roberts) en haar broertje naar een nieuw onderkomen voor hun hond.

De laatste drie in de top tien zijn Yes Man, Oorlogswinter, gestegen van de veertiende naar de negende plaats en New in Town.

Het is rustig in filmland deze week. De film met de meeste zalen is de misdaadthriller Traitor over een FBI-mysterie. In Il Divo wordt het levensverhaal van de Italiaanse minister-president Giulio Andreotti verteld. De film won de juryprijs op het Cannes filmfestival 2008. Verder kan er genoten worden van de Franse familiefilm Le Premier jour du reste de ta vie, de Zweedse filmhuisfilm Involuntary, tevens in de prijzen gevallen in Cannes en het drama Rachel Getting Married over de spanningen in een familie wanneer de dochter uit de afkickkliniek naar huis terugkeert.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.