compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Danny Boyle

Danny Boyle

Danny Boyle: films, nieuws

 

Biografie van Danny Boyle

Danny Boyle komt uit een zeer gelovig gezin en wilde in zijn jeugd priester worden. Hij ging toch studeren en kwam voor het eerst in aanraking met het theater in de jaren tachtig. Van 1982 tot 1985 was Boyle artistiek directeur van het Royal Court Theatre.

Ook in de jaren tachtig begon hij met werk voor de televisie als producent voor BBC Noord Ierland. Hij produceerde daar films, o.m. Alan Clarke's controversiële Elephant (1989). Daarna werd hij regisseur van de shows 'Arise And Go Now, Not Even Good Is Wise Enough', 'For The Greater God', 'Scout' en twee episodes van 'Inspector Morse'.

Danny Boyle debuteerde met de thriller Shallow Grave (1994). In 1996 volgde Trainspotting, beschouwd als één van de meest invloedrijke en iconische Britse films. Met Trainspotting won Boyle meerdere prijzen, waaronder een BAFTA en een Empire Award. Op Trainspotting volgde The Beach (2000), net als Trainspotting gebaseerd op een roman. Twee jaar later lanceerde Boyle de zombiefilm 28 Days Later... (2002).

Later verschenen Millions (2004) en Sunshine (2007). In 2008 regisseerde Boyle Slumdog Millionaire, over een straatjongen in India die de winnaar wordt van de televisiequiz 'Who Wants to Be a Millionaire?' De film sleepte verscheidene prijzen in de wacht, waaronder meerdere Golden Globes en BAFTA Awards en tien Oscarnominaties.

Trivia over Danny Boyle

Boyle's lievelingsfilm is Apocalypse Now.

In Boyle's films komt de openingsscène vaak terug in het midden van de film.

In zijn films komt vaak het thema voor van mensen die uitzonderlijke dingen bereiken.

Danny Boyle In het nieuws

Het beroemde strand uit 'The Beach' (c) 2000

Thailand sluit strand van film The Beach

Duizenden dagelijkse bezoekers vervuilen te veel

1-6-2018 Reizende filmliefhebbers die het beroemde strand uit de backpackersthriller The Beach (2000) willen bezoeken, zullen even geduld moeten hebben. Thailand sluit het paradijselijke strand bij Maya Bay namelijk tijdelijk omdat de toeristen er een troep van maken.

Daniel Craig in de laatste Bond-film 'Spectre' (c) 2015

Danny Boyle regisseert nieuwe James Bond-film

Opnames nieuwe James Bond beginnen in december

25-5-2018 Danny Boyle, de regisseur van Trainspotting en Slumdog Millionaire, gaat de 25e James Bond-film regisseren. Daniel Craig kruipt weer in de huid van de super-Britse superspion. Boyle begint in december met de opnames.

Ewen Bremner als Spud (c) Universal

Interviews T2: Trainspotting

'Wij gebruikten nostalgie als wapen'

16-2-2017 Toen Trainspotting in 1996 uitkwam, was het een enorm succes waardoor de cast en regisseur Danny Boyle in een klap wereldberoemd werden. Met het 20-jarige jubileum in gedachten achtte Boyle de tijd rijp voor een vervolg. BiosAgenda.nl sprak in Berlijn tijdens het filmfestival met Danny Boyle en Ewen 'Spud' Bremner over dit vervolg vol humor en nostalgie.

Trainspotting 2 krijgt nieuwe naam

17-5-2016 Het vervolg op Trainspotting heeft een nieuwe naam en heet nu simpelweg T2. Ook is bekend geworden dat de film in januari 2017 uit zal komen. De originele cast keert terug en Danny Boyle zal weer regisseren.

Productie Steve Jobs biopic van start

28-1-2015 De productie van de nieuwe Steve Jobs biopic is officieel van start gegaan. Het project had de nodige ups en downs, maar lijkt nu in goed vaarwater te zitten. Michael Fassbender zal de wijlen Apple frontman vertolken en Danny Boyle zal de regie op zich nemen.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Danny Boyle Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 20-10-1956
Danny Boyle is regisseur en producent voor televisie en film. Zijn topfilms zijn Trainspotting en Slumdog Millionaire.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Haarlem deze week

82 films in Haarlem deze weekDe laatste filmvertoning in Haarlem is vanavond om 22:05 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl