compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Richard Gere

Richard Gere

Richard Gere: films, nieuws

 

Biografie van Richard Gere

Richard Gere staakte zijn studie filosofie om zich volledig op het acteren te richten. Dit leidde in 1973 tot een hoofdrol in de musical 'Grease'. Op het witte doek kreeg hij bekendheid na zijn rol in Looking for Mr. Goodbar (1977). Er zou een lange en succesvolle carrière in Hollywood voor Gere volgen.

Een van de Blockbusters waarin Gere zich vertoonde was Pretty Woman (1990) waarin hij een zakenman speelt die verliefd wordt op de prostituee Julia Roberts die hij aanvankelijk bestelt. Andere grote films met Richard Gere zijn o.a. Primal Fear (1996),
Chicago en The Hoax waar hij de rol van Clifford Irving naast o.a. Alfred Molina speelt.

Trivia over Richard Gere

Trouwde in 1999 met fotomodel Cindy Crawford.

Richard Gere In het nieuws

Speelweek 16: nieuw in de bios!

20-4-2016 Het is weer druk deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Monsieur Chocolat.

Amerikaanse versie Het Diner krijgt cast

18-1-2016 De Amerikaanse versie van Het Diner heeft zijn cast. Niemand minder dan Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloë Sevigny zullen in de boekverfilming van Herman Koch te zien zijn.

TV-serie van American Gigolo op komst

30-10-2014 Van de film American Gigolo (1980) is er een tv-serie op komst. Hierin speelde Richard Gere een mannelijke hoer. Jerry Bruckheimer en Paul Schrader de makers van het origineel, zullen nauw verbonden zijn aan de productie van de serie.

TV-tip: Primal Fear, 20:30 op RTL8

11-6-2014 Misdienaar wordt ervan beschuldigd priester vermoord te hebben. Zijn zeer succesvolle advocaat gelooft in zijn onschuld en denkt de rechtszaak even te winnen. Met Richard Gere en Edward Norton.

Richard Gere (c) Arjo Frank

Première Arbitrage in foto's

20-2-2013 Het kan je bijna niet ontgaan zijn: afgelopen maandag was Richard Gere in Nederland ter promotie van zijn film Arbitrage. Ook onze fotograaf was aanwezig!

<  123  >
Laatste filmnieuws

Richard Gere Feiten

Richard Gere© (c) Arjo Frank
acteur, producent
Geboren 31-8-1949
Richard Gere is al sinds de jaren tachtig een bekende Hollywoodacteur. Hij speelde o.a. in Pretty Woman, Primal Fear en The Hoax.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

171 films in Amsterdam deze week

171 films in Amsterdam deze week171 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl