compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Cloverfield

Cloverfield

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

actie, science fiction, thriller

Pitch van Cloverfield
Still: Cloverfield
Cloverfield: Lizzy Caplan (Marlena Diamond), Jessica Lucas (Lily Ford), T.J. Miller (Hud) en Michael Stahl-David (Rob Hawkins)
Delen op facebook
Cloverfield
Nederlandse première: 24-1-2008
Verenigde Staten, 2008, 90 min,
Een mysterieus monster genaamd 'The Parasite' valt New York aan. De ramp die hierdoor ontstaat wordt vastgelegd door verschillende mensen met hun home video camera's.
bijzonderheden over Cloverfield
De eerste trailer had geen titel en toonde een gigantische explosie in New York en het hoofd van het vrijheidsbeeld dat door een straat vliegt. Filmen in Los Angeles werd gedaan onder de nep titel 'Slusho' (een drankje), terwijl het filmen in New York gedaan werd onder de nep titel 'cheese'. De titel Cloverfield, initieel enkel een codenaam voor de film, verwijst naar de boulevard in Santa Monica waar het productiekantoor gesitueerd was tijdens het maken van de film.
Aanloop van Cloverfield
Cloverfield is de tweede volledige speelfilm die Matt Reeves regisseerde. In 1993 regisseerde hij een segment van de film "Future Shock" en in 1996 regisseerde hij de film "The Pallbearer", met David Schwimmer en Gwyneth Paltrow. Daarnaast schreef hij het script voor twee films, waaronder de film The Yards.
Recensies van Cloverfield
BioscoopAgenda van Cloverfield

Cloverfield in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Cloverfield zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 23 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een mysterieus monster genaamd 'The Parasite' valt New York aan. De ramp die hierdoor ontstaat wordt vastgelegd door verschillende mensen met hun home video camera's.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen