compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Halina Reijn

Halina Reijn

Halina Reijn: films, nieuws

 

Biografie van Halina Reijn

Halina Reijn is een Nederlandse actrice en schrijfster. Ze begon in haar tienerjaren al met acteren bij de Vooropleiding Theater in Groningen. Vervolgens ging ze naar de toneelacademie van Maastricht. In haar tweede jaar op de opleiding werd ze door regisseur Theu Boermans uitgenodigd om bij de Theatercompagnie De Trust te komen spelen. Bij De Trust speelde ze onder meer in 'Hamlet', 'Lulu' en 'Shopping & Fucking'. Voor haar rol in Shopping & Fucking ontving ze in 1998 een de Colombina.

In hetzelfde jaar kreeg ze haar eerste filmrol in Labyrinth van Paula van der Oest. In 2003 stapte ze van theatergroep De Trust over naar de Toneelgroep Amsterdam. In 2004 werd ze genomineerd voor een Theo d'Or voor haar hoofdrol in 'Rouw Siert Electra'.

Na haar speelfilmdebuut speelde ze nog in Zus & Zo, de Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film 2001, De Passievrucht, Grimm, "Ik Omhels je met Duizend Armen", Nadine en Zwartboek. In 2009 was ze te zien in de Amerikaanse film Valkyrie, met Tom Cruise in de hoofdrol.

Halina Reijn In het nieuws

Film Halina Reijn wint prijs Variety Locarno

Array

18-8-2019 De speelfilm Instinct van nieuwbakken regisseur Halina Reijn wint de Variety Piazza Grande Award in Locarno. Deze prijs toegekend door een jury van Amerikaanse filmcritici is voor de beste film binnen het festival-programma. De film is vanaf 3 oktober in de bioscoop.

Halina Reijn in 'Isabelle' (2011)

Halina Reijn gestart met opnames regiedebuut

Hoofdrol 'Locus of Control' voor Carice van Houten

9-5-2018 Actrice en schrijfster Halina Reijn is gestart met de opnames van haar regiedebuut 'Locus of Control'. De hoofdrollen zijn voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. De filmopnames vinden plaats in Amsterdam en duren tot eind mei.

Halina Reijn en Ruben van der Meer, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Premire De Zevende Hemel in foto's

Array

16-11-2016 Deze week ging de film De Zevende Hemel in premire. Onze fotograaf was bij het feest! De film is landelijk te zien vanaf 24 november maar is deze week al op veel plekken te zien.

Beppie Melissen (c) Arjo Frank

Nicole van Kilsdonk maakt Oude Liefde

Array

11-10-2016 Nicole van Kilsdonk heeft haar nieuwe project bekend gemaakt: Oude Liefde, een film met onder andere Beppie Melissen en Gene Bervoets.

Rifka Lodeizen neemt over van Halina Reijn

Array

19-4-2016 Rifka Lodeizen gaat de hoofdrol spelen in La Holandesa. De hoofdrol zou eerder gespeeld worden door Halina Reijn maar die moet door andere verplichtingen afzeggen. De film wordt binnenkort opgenomen in Chili.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Halina Reijn Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 10-11-1975
Halina Reijn begon in haar tienerjaren met acteren. Ze speelde in verschillende theaterproducties en in o.m. Zus & Zo, Zwartboek en Valkyrie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Rotterdam deze week

61 films in Rotterdam deze week61 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl