compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Boy Ecury

Voor alle leeftijden

Pitch

In Boy Ecury sluit de Arubaanse student zich bij het verzet, bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Vlak voor de bevrijding wordt hij door de Duitsers geëxecuteerd. Tien jaar later arriveert Dundun Ecury in het naoorlogse Nederland om te zoeken naar het lichaam van zijn zoon. Hij heeft maar één ding om verder te gaan: Boy stierf met een glimlach op zijn gezicht.
Delen op facebook
Boy Ecury
Nederland, 2003, 90 min,

Boy Ecury trailer en bijzonderheden

Boy Ecury en andere Antilliaanse studenten sloten zich al vroeg bij het verzet en onderling communiceerden zij in het Papiaments via brieven. De studenten en Ecury pleegden aanslagen op met brandbommen volgeladen Duitse vrachtauto's, liet treinen ontsporen, hielp onderduikers en geallieerde piloten in Tilburg en voerde verschillende andere sabotageacties uit voor de knokploegen in Den Haag.

Trailer van Boy EcuryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Boy Ecuryhttps://i1.ytimg.com/vi/VX1BYPnFapk/hqdefault.jpg2023-04-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Boy Ecury - Bioscopen, Tijden & Tickets

Boy Ecury in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Boy Ecury zien? Koop of huur de film hier:Zakenman Dundun Ecury uit Aruba arriveert na WOII in Nederland om te zoeken naar het lichaam van zijn zoon Boy, die vanwege zijn werk als verzetsstrijder door de nazi's is geëxecuteerd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Memphis Features

Cast & Regisseur

Steve Hooi

Boy Ecury
Felix de Rooy

Dundun Ecury
Pierre Bokma

Douanebeambte
Halina Reijn

Ewouds vriendin
Frans Weisz

Regisseur