compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Polleke

Polleke

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

familiefilm

Pitch van Polleke
De 11-jarige Polleke heeft het niet gemakkelijk met haar ouders. Haar vader is dichter en junk, haar moeder is verliefd op haar meester. Zelf is Polleke verliefd op Mimoen, totdat haar beste vriendin Caro er met hem vandoor gaat. Gelukkig vindt Polleke rust bij haar opa en oma op de boerderij.
Delen op facebook
Polleke
Nederlandse première: 11-10-2003
Nederland, 2003, 97 min,
bijzonderheden over Polleke
Na haar Madelief-verfilmingen bewijst Ineke Houtman opnieuw dat ze uitstekend uit de voeten kan met het werk van Guus Kuijer. Openingsfilm van het Cinekid Festival (2003). Op het Europees Jeugdfilmfestival in Vlaanderen bekroond met de juryprijs (2004).
Aanloop van Polleke
Ineke Houtman regisseerde ook Madelief: Krassen in het Tafelblad (1998). Halina Reijn was eerder te zien in o.a. Îles Flottantes (2001), Zus & Zo (2001), Villa Des Roses (2002) en Moonlight (2002).
Recensies van Polleke
BioscoopAgenda van Polleke

Polleke in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Polleke zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 11-jarige Polleke heeft nogal excentrieke ouders. Ze komt achter de waarde van echte vriendschap en wordt smoorverliefd op Mimoen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen