compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Halina Reijn gestart met opnames regiedebuut

Halina Reijn gestart met opnames regiedebuut

Hoofdrol 'Locus of Control' voor Carice van Houten

9-5-2018 Actrice en schrijfster Halina Reijn is gestart met de opnames van haar regiedebuut 'Locus of Control'. De hoofdrollen zijn voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. De filmopnames vinden plaats in Amsterdam en duren tot eind mei.

Delen op facebook
Halina Reijn in 'Isabelle' (2011)

Halina Reijn in 'Isabelle' (2011)

Dat maakt distributeur September Film bekend. Schrijfster Esther Gerritsen schreef het scenario op basis van het idee van Halina Reijn. Gerritsen schreef eerder onder meer het boek en scenario voor Dorst (2018). Het camerawerk is van Jasper Wolf (Broers, 2017) en Job ter Burg (Brimstone, 2016) doet de montage. Naar verwachting verschijnt Locus of Control begin 2019 in de bioscoop.

Serieverkrachter
In Locus of Control speelt Carice van Houten een in een TBS-kliniek werkzame psychologe, die verliefd wordt op serieverkrachter Idris (Marwan Kenzari). Idris lijkt klaar om terug te keren in de maatschappij, maar is dit ook echt zo?

'Locus of control' is een term uit de psychologie, die gaat over de mate waarin iemand de oorzaak van gebeurtenissen buiten zichzelf legt of juist op zichzelf betrekt.

Halina Reijn omschrijft haar film als 'een meeslepend verhaal over een verboden, onmogelijke en verslavende liefde'. "De eerste draaidagen waren fantastisch", laat ze weten. "Carice en Marwan hebben een ongelofelijk sterke chemie. Het zijn twee magistrale acteurs die zich de laatste jaren in het buitenland hebben ontwikkeld en ik ben trots en dankbaar dat zij in mijn eerste film spelen."

Game of Thrones
Carice van Houten is internationaal vooral bekend van haar rol als tovenares Melisandre, of 'The Red Woman', in de populaire tv-serie 'Game of Thrones'. Marwan Kenzari is vooral bekend van de Marokkaans-Nederlandse roadmovie Rabat (2011), Wolf (2013), waarvoor hij een Gouden Kalf won, en de Amerikaanse films Ben-Hur (2016), Christian Bale-film The Promise (2017) en Tom Cruise-film The Mummy (2016).

Dit is niet de eerste keer dat collega's en vriendinnen Halina Reijn en Carice van Houten samenwerken. Ze speelden onder meer samen in Valkyrie (2008) en Zwartboek (2006). Daarnaast publiceerden ze in 2013 samen het boek 'Antiglamour'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.