compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Grimm

Grimm

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeks

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Grimm
Jacob en zijn zus Marie worden door hun werkeloze vader in het bos achtergelaten. Ze vinden een briefje van moeder met het adres van haar broer in Spanje. Eenmaal in Spanje ontmoet Marie de chirurg Diego en wordt verliefd op hem. Tot verbijstering van Jacob trouwt Marie met Diego. Na de bruiloft probeert de jaloerse Jacob zijn zusje bij Diego weg te krijgen. Wanneer dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten.
Delen op facebook
Grimm
Nederlandse première: 4-12-2003
Nederland, 2003, 112 min,
bijzonderheden over Grimm
Van Warmerdam: "Zoals de titel al doet vermoeden zijn er elementen van de sprookjes van de gebroeders Grimm terug te vinden in de vertelling; sommige zijn overduidelijk, andere meer verborgen. (...) Ik heb vier Hollandse films gemaakt. Met Grimm trek ik niet alleen de hoofdpersonages Jacob en Marie de grens over, maar ook mijzelf als filmmaker. Ik heb mijn filmische/Hollandse blik op een ander land, op een andere cultuur willen richten."
Aanloop van Grimm
Alex van Warmerdam regisseerde eerder ook Abel (1986), De Noorderlingen (1992), De Jurk (1996) en Kleine Teun (1998). Hoofdrolspelers Jacob Derwig en Halina Reijn werkten eerder met Van Warmerdam in het theater. Op het Nederlands Filmfestival van 2002 ontving Jacob Derwig een Gouden Kalf voor zijn rol in Zus & Zo, de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2003.
Recensies van Grimm
BioscoopAgenda van Grimm

Grimm in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Grimm zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Jacob en zijn zus Marie worden door hun vader in het bos achtergelaten. Ze vinden een briefje van moeder met het adres van haar broer in Spanje...Meer films op DVD / BR

DVD algemeen