compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Johan Leysen

Johan Leysen

Johan Leysen: films, nieuws

 

Biografie van Johan Leysen

Johan Leysen werd in 1950 in België geboren. Hij begon met acteren in het theater, maar zodra de filmwereld binnen zijn bereik kwam, was hij er niet meer weg te slaan. Zijn eerste rol in een Nederlandse film was in 1984 in Het Meisje met het Rode Haar. Daarop volgden rollen in "De grens", Ei en Romeo.

Hij verwierf internationale bekendheid en speelde in films van verschillende komaf. De Franse regisseur "Jean Luc Godard" castte hem in "Je vous salue" en hij vervulde de rol van viezerik in de Belgische Daens over de invloeden van de kerk en het communisme in België. Spaans leerde hij voor de film "Colpa di luna" van "Alberto Simon" en Nederland vergat hij ook niet. Hij speelde nog in De Langste Reis en in Zomerhitte.

Leysen bereidt zich altijd goed voor op zijn rollen. Hij leert de taal van het betreffende land en bezoekt van te voren de plekken waar het verhaal zich zal afspelen.

Trailer met Johan Leysen

Souvenir trailer

Johan Leysen In het nieuws

(c) Nederlands Film Festival, Felix Kalkman

NFF maakt nominaties Gouden Kalveren bekend

4-9-2017 Binnenkort begint het Nederlands Film Festival weer: de organisatie heeft nu de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt.

Theo van Gogh

Film over moord Theo van Gogh op NFF

15-5-2014 Er komt een film over de moord op Theo van Gogh. De film moet " 2/11 - Het spel van de Wolf" en is dit jaar nog te zien op het Nederlands Film Festival. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Film By the Sea start vrijdag

8-9-2010 Vrijdag gaat het filmfestival Film By The Sea in Vlissingen van start.

Laatste filmnieuws

Johan Leysen Feiten

Johan Leysen© (c) Arjo Frank
acteur, stemacteur
Geboren 19-2-1950
Johan Leysen maakte zijn Nederlandse debuut in Het meisje met het rode haar. Hij speelt sindsdien in films over de hele wereld en leeft zich altijd goed in zijn rollen in.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

52 films in Arnhem deze week

52 films in Arnhem deze week52 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl