compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

A Hidden Life

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van A Hidden Life

August Diehl (Franz Jägerstätter)

August Diehl (Franz Jägerstätter)

Delen op facebook
A Hidden Life
Nederlandse première: 6-2-2020
Duitsland, Verenigde Staten, 2019, 174 min,

Oostenrijk, WOII. In Hidden Life is Franz Jägerstätter is een gewetensbezwaarde en weigert te vechten voor de nazi's. De boer wordt executie in het vooruitzicht gesteld, maar zijn geloof in zijn vrouw Fans en de liefde voor zijn kinderen houden hem toch op de been.

Bekijk bij:

meJanevideolandDisney+

A Hidden Life trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op ware gebeurtenissen, die toevallig ontdekt zijn door Gordon Zahn tijdens onderzoek in het dorp.in de jaren '70. De film is grotendeels gebaseerd op de briefwisseling tussen Franz en Fani tijdens zijn gevangenschap. De Room-Katholieke kerk beschouwt hem sinds 2007 als een martelaar.
De film is voornamelijk met beschikbare licht opgenomen.
De laatste film van zowel Bruno Ganz (overleden in 2019) en Michael Nyqvist (overleden in 2017).

Trailer van A Hidden LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Hidden Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/31ZwfEdnnO4/hqdefault.jpg2019-11-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Terrence Malick is bekend van de filmklassieker "Badlands" (1973), The Thin Red Line (1998) en The Tree of Life (2011).

A Hidden Life - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Hidden Life in de bioscoop

Wil je A Hidden Life zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland Disney+

Oostenrijk, WOII. Franz is gewetensbezwaarde tijdens de oorlog en weigert te vechten voor de nazi's. Terwijl de executie hem in het vooruitzicht is gesteld, blijft hij geloven in een ander afloop.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Gebaseerd op echte gebeurtenissen, van schrijver-regisseur Terrence Malick, is A Hidden Life het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten. Wanneer

Gebaseerd op echte gebeurtenissen, van schrijver-regisseur Terrence Malick, is A Hidden Life het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten. Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw, Fani, en kinderen die hem op de been houden. Fox Searchlight Pictures presenteert, een productie van Elizabeth Bay in samenwerking met Aceway en Studio Babelsberg, A Hidden Life. Geschreven en geregisseerd door Terrence Malick, de filmsterren van deze film zijn August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon, Tobias Moretti, Bruno Ganz, Matthias Schoenaerts, Karin Neuhäuser en Ulrich Matthes. De producenten zijn Grant Hill, p.g.a., Dario Bergesio, Josh Jeter en Elisabeth Bentley. Uitvoerende producenten zijn Marcus Loges en Adam Morgan. Het filmteam bestaat uit regisseur van fotografie Joerg Widmer, productie-ontwerper Sebastian Krawinkel, filmredacteuren Rehman Nizar Ali, Joe Gleason en Sebastian Jones, muziek van James Newton Howard en kostuumontwerper Lisy Christl.

Productiemaatschappij: Elizabeth Bay Productions, Medienboard Berlin-Brandenburg (support), Studio Babelsberg

Cast & Regisseur

August Diehl

Franz Jägerstätter
Valerie Pachner

Franziska Jägerstätter
Johan Leysen

Ohlendorf
Bruno Ganz

Judge Lueben