compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Theo van Gogh

Theo van Gogh

Theo van Gogh: films, nieuws

 

Biografie van Theo van Gogh

Theo van Goh was een regisseur, columnist en mediapersoonlijkheid. Naast films als 06 en Interview maakte hij vele televisieprogramma's. Hij was een opvallende verschijning door zijn stevige uitspraken en zijn felle columns. In Amerika verschenen enkele remakes van zijn films.

Theo van Gogh groeide op in Wassenaar. Hij meldde zich tweemaal aan voor de Nederlandse Filmacademie maar werd niet toegelaten. Daarop maakte hij in 1982 in eigen beheer zijn debuut Luger.

In de jaren '90 won hij Gouden Kalveren voor de films Blind Date en In het belang van de staat.

Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh door een extremistische moslim. De reden van de moord lag in het feit dat Theo van Gogh met Ayaan Hirsi Ali de film Submission maakte, de film die kritiek had op bepaalde delen van de koran.

Trivia over Theo van Gogh

Theo van Gogh is verre familie van schilder Vincent van Gogh. Zijn overgrootvader was Theo van Gogh, de broer van Vincent waar hij veel mee correspondeerde.

Theo van Gogh In het nieuws

Speelweek 40: nieuw in de bioscoop

1-10-2014 Een gevulde week, met maar liefst 10 films die in première gaan. De film van de week is Gone Girl, een spannende thriller van regisseur David Fincher. Wonderbroeders is een luchtige comedy, van de makers van De Marathon.

Film moord Theo van Gogh komt in de bioscoop

10-9-2014 De film over de moord op Theo van Gogh, zal te zien zijn in de bioscoop. 2/11 Het spel van de wolf gaat vanaf 2 oktober, vier weken lang op tournee en zal op 2 november exact 10 jaar na de gebeurtenis, door de VPRO worden uitgezonden.

Alle films van Theo van Gogh naar Eye

25-8-2014 Op 2 november is het 10 tien haar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. Rond die datum zal het Eye Film Instituut in Amsterdam al zijn films vertonen. Tijdens de voorstellingen zal de cast worden geïnterviewd.

Theo van Gogh

Film over moord Theo van Gogh op NFF

15-5-2014 Er komt een film over de moord op Theo van Gogh. De film moet " 2/11 - Het spel van de Wolf" en is dit jaar nog te zien op het Nederlands Film Festival. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Rechtbanktekening van Lucia de Berk

Ariane Schluter speelt Lucia de B.

26-4-2013 Ariane Schluter gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het leven van Lucia de Berk. Dat is vandaag bekend gemaakt.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Theo van Gogh Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 23-7-1957, overleden 2-11-2004
Theo van Goh was een regisseur, columnist en mediapersoonlijkheid. Hij maakte vele films waaronder 06 en Interview. In 2004 werd hij vermoord door een extremistische moslim.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+