compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > David Fincher

David Fincher

David Fincher: films, nieuws

 

Biografie van David Fincher

David Fincher
© Elen Nivrae from Paris, France

David Fincher is een Amerikaanse regisseur die bekend staat voor zijn donkere en stilistische portretten van het menselijk leven. Naast regisseur is hij ook actief als producent.

David Fincher werd in 1962 in Colorado geboren. Op zijn achtste begon hij met filmen, geïnspireerd door de westernfilm Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969). Hij kreeg een baantje bij Korty Films waar hij camera's onderhield en ander handwerk deed. Later werkte hij voor Industrial Light & Magic, waar hij aan producties voor "Twice Upon A Time", 'Return of the Jedi' en Indiana Jones and the Temple of Doom werkte.

In 1984 maakte hij een reclamespotje voor de American Cancer Society. Hiermee kwam hij in de aandacht van producenten in Los Angeles en mocht hij de documentaire 'The Beat of the Live Drum' regisseren. Hij bleef reclamespotjes maken maar begon ook met maken van videoclips.

Finchers filmdebuut was Alien 3 in 1992 wat destijds de duurste debuutfilm ooit was. De film was echter geen groot succes. In 1995 regisseerde hij Se7en, over twee detectives die een seriemoordenaar opsporen. De film was een groot succes en kent een iconisch einde.

Fight Club uit 1999 was gebaseerd op de gelijknamige roman van Chuck Palahniuk en castte opnieuw Brad Pitt. De film deed het niet zo goed in de bioscoop maar is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker.

Na Fight Club maakte Fincher een aantal films die wat minder in het collectieve geheugen zijn blijven hangen zoals Flightplan en Zodiac maar in 2008 kwam hij ijzersterk terug met The Curious Case of Benjamin Button. Daarna maakte hij The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo en Gone Girl.

Trivia over David Fincher

Fight Club trailer
Trent Reznor van de band Nine Inch Nails heeft meerdere malen een filmscore gemaakt voor de films van Fincher waaronder die van The Social Network en Gone Girl.

David Fincher In het nieuws

David Fincher regisseert World War Z 2

26-6-2017 Het vervolg op World War Z met Brad Pitt zit er al een tijdje aan te komen maar de film zat al een tijdje zonder regisseur. Nu is bekend dat David Fincher de film gaat regisseren.

Hitchcock/Truffaut recensie

'Hitchcock: een unieke en vernieuwende filmmaker'

19-1-2016 Een bijbel, noemt Kiyoshi Kurosawa het boek Hitchcock/Truffaut, resultaat van een reeks interviews die François Truffaut in 1962 had met Alfred Hitchcock. Film voor film namen ze het oeuvre van de master of suspense door in gesprekken die een lust zijn voor elke filmliefhebber. Het boek vormde de bron voor de gelijknamige documentaire van Kent Jones.

Girl With The Dragon Tattoo maakt doorstart

5-11-2015 De Zweedse Millenium-films waren een groot succes en in 2011 maakte David Fincher de eerste Engelstalige remake The Girl with the Dragon Tattoo. Die film kreeg echter geen vervolg.

DiCaprio en Scorsese werken weer samen

11-8-2015 Volgens de Amerikaanse website Deadline.com gaan Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese weer samen werken. Ze zouden het boek The Devil In The White City gaan verfilmen.

Michael Keaton in Birdman

Golden Globes 2015 nominaties bekend

11-12-2014 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes. De film Birdman is maar liefst zeven keer genomineerd.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

David Fincher Feiten

acteur, producent, regisseur
Geboren 28-8-1962
David Fincher is een Amerikaanse regisseur die bekend staat voor zijn donkere en stilistische portretten van het menselijk leven. Hij boekte succes met onder andere Se7en, Fight Club en The Social Network.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

164 films in Amsterdam deze week

164 films in Amsterdam deze week164 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl