compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Mank

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Mank

Gary Oldman (Herman Mankiewicz)

Gary Oldman (Herman Mankiewicz)

Delen op facebook
Mank
Nederlandse première: 19-11-2020
Verenigde Staten, 2020, 131 min,

In Mank strompelt de scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz — geplaagd door een alcohol- en gokverslaving — door Hollywood in 1940 als hij probeert het scenario voor Citizen Kane (1941) af te ronden. Een tumultueuze ontwikkeling, die later in handen van de jonge regisseur Orson Wells een iconisch meesterwerk wordt.

Bekijk bij:

NETFLIX

Mank trailer en bijzonderheden

De script is geschreven door de vader van regisseur David Fincher: Jack Fincher..
De film is zoveel mogelijk in de stijl van de jaren 40 geschoten, in zwartwit en het geluid staat op één track, de camera die gebruik is de RED Monstrochrome 8K camera en er bestaat geen kleurenversie van de film. De film is grotendeels geschoten in 2019 bij Kember Campbell Ranch in Victorville, California, waar Herman J. Mankiewicz werkte aan Citizen Kane (1941).
Eigelijk wilde David Fincher de film schieten na The Game (1997) met Kevin Spacey in de hoofdrol, door zijn goede relatie met Netflix mocht hij alsnog deze film ontwikkelen.

Trailer van MankBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mankhttps://i1.ytimg.com/vi/H2FdhaY4Pn8/hqdefault.jpg2020-11-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur David Fincher heeft heel wat 'moderne klassiekers' op zijn naam zoals Seven (1995), Zodiac(2007), The Social Network (2010) en Gone Girl (2014).

Amanda Seyfried en Gary Oldman speelden eerder samen Red Riding Hood (2011).
Amanda Seyfried is vooral bekend als Sophie in Mamma Mia! (2008), Dear John (2010), Gone (2012) en The Gringo (2018).
Gary Oldman is bij het grote publiek vooral bekend als Jim Gordon in Batman Begins (2005), en latere Batman-films of als Sirius Black in de Harry-Potter-reeks, maar zijn carrière begon met Sid & Nancy (1986) en haalde hoogtepunten met "Tinker Tailor Soldier Spy (2011) en "Darkest Hour" (2017), waarvoor hij in de huid van Winston Churchil kroop en een Oscar ontving.

Mank - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mank in de bioscoop

Wil je Mank zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

De alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz werkt aan de tumultueuze script van " Citizen Kane" (1941), welke later wordt gezien als de iconische meesterwerk van de jonge regisseur Orson Welles.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.

Productiemaatschappij: NetFlix

Cast & Regisseur

Gary Oldman

Herman Mankiewicz
Amanda Seyfried

Marion Davies
Charles Dance

William Randolph Hearst
Tom Burke

Orson Welles
David Fincher

Regisseur

Nieuws over Mank