compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Gringo

The Gringo

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, drama, komedie

Pitch van The Gringo
The Gringo: David Oyelowo (Harold Soyinka)
The Gringo: David Oyelowo (Harold Soyinka)
Delen op facebook
The Gringo
Nederlandse première: 22-3-2018
Australië, Verenigde Staten, 2018, 110 min,
Harold krijgt te horen dat hij wordt ontslagen. Op zakenreis in Mexico besluit hij zijn eigen ontvoering in scène te zetten, om zo losgeld van zijn werkgever los te peuteren. Maar die heeft andere plannen.
trailer en bijzonderheden over The Gringo
Paris Jackson, de dochter van Michael Jackson, debuteert met deze film. Ze speelt de rol van Nelly.
Aanloop van The Gringo
David Oyelowo speelde eerder de rol van Martin Luther King in Selma (2014). Charlize Theron is onder meer bekend van Monster en Mad Max.
BioscoopAgenda van The Gringo

The Gringo in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Harold (David Oyelowo) is een hardwerkende, maar ondergewaardeerde middenmanager die te horen krijgt dat hij ontslagen zal worden. Tijdens een businesstrip naar Mexico besluit hij zijn eigen ontvoering in scène te zetten om zo losgeld te kunnen eisen van zijn werkgever. Wanneer Harolds harteloze en hebzuchtige bazen (Charlize Theron en Joel Edgerton) ontdekken dat de bedrijfsverzekering hen meer geld oplevert als Harold dood is, draaien de rollen om. Plots wordt de radeloze Harold opgejaagd door dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, drugsbaronnen en zelfs de DEA.