compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 40: nieuw in de bioscoop

Speelweek 40: nieuw in de bioscoop

Een gevulde week, met maar liefst 10 films die in première gaan. De film van de week is Gone Girl, een spannende thriller van regisseur David Fincher. Wonderbroeders is een luchtige comedy, van de makers van De Marathon.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Gone Girl van regisseur David Fincher is een boekverfilming van het gelijknamige boek. Op de dag van hun vijfjarige huwelijksjubileum, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) de vermissing van zijn vrouw (Rosamund Pike) bekend. De media en politie besteden er veel aandacht aan. Echter door de grote druk van die twee, begint Nicks schets van het perfecte huwelijk scheuren te vertonen. Want was hun huwelijk wel zo perfect? Door zijn vreemde gedrag en leugens begint iedereen langzaam het volgende denken: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord? David Fincher regisseerde eerder onder andere Fight Club en The Social Network.

Dan Wonderbroeders, een Nederlandse film. Vijf monniken leven een rustig bestaan in een klooster. Het klooster wordt echter verkocht en zal plaats moeten maken voor een wellness center. Een van de broeders bidt voor een wonder. Als dit wonder geschiedt brengt dit echter weer geheel eigen problemen met zich mee.
De vijf broeders worden gespeeld door Ton Kas, Egbert Jan Weeber, Thomas Acda, Martin van Waardenberg en Kees Hulst, stuk voor stuk acteurs die hun sporen in Nederland hebben verdiend. Geschreven door Martin van Waardenberg. Eerder schreef hij het script voor De Marathon.
Lees hier het interview met de cast en makers!

Bittersweet is een documentaire over Diana Prazak die de beste bokser van de wereld wilt worden. Daarom gaat ze in op de uitnodiging om te vechten tegen de onverslaanbare Frida Wallberg. Diana Prazak heeft niet de looks en media-aandacht van Wallberg. Ze wordt echter wel getraind door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Lucia Rijker is naast bokser ook te zien geweest in meerdere films zoals Million Dollar Baby en Star Trek. Geregisseerd door Marieke Niestadt. Lees hier het interview met Marieke Niestadt en Lucia Rijker!

Geanimeerde kinderfilm The Boxtrolls is gebaseerd op de roman Here Be Monsters! van Alan Snow. De Boxtrollen zin kleine wezens die onder de grond leven en alles maken van gerecyclede materialen uit de stad. Ze hebben een weesjongetje genaamd Eggs uit de stad geadopteerd die wij hen woont. Als de Boxtrollen in hun bestaan worden bedreigd gaat Eggs naar de stad om hulp te vragen. De inwoners van de stad zijn echter bang voor de Boxtrollen. De makers van deze film maakten eerder de film Coraline en de geheime deur. De stijl van de animatie is dan ook ongeveer hetzelfde.

2/11 Het spel van de wolf gaat over de nasleep van de moord op Theo van Gogh. Op 2 november 2004 wordt regisseur Theo van Gogh vermoord. Op het hoofdkantoor van de AIVD gaan de alarmbellen af, want ze hebben iets cruciaals over het hoofd gezien. Nu moeten die sporen worden uitgewist. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Er is er meer aan de hand dan ze dachten. De film wordt tien jaar exact na de moord op Theo van Gogh op de televisie uitgezonden.

Horrorfilm Annabelle gaat over een bezeten pop. John heeft een mooi cadeau gevonden voor zijn zwangere vrouw Mia: een vintage pop in een witte trouwjurk: Annabelle. Mia is er echter minder blij mee. Op een nacht krijgen Mia en John bezoek van een satanische sekte die bijzondere plannen hebben met Annabelle. Deze film is een spin-off van The Conjuring. In die film wordt namelijk melding gemaakt van een pop die Annabelle heet. Geregisseerd door John R. Leonetti.

Brozer is het vervolg op Broos uit 1997. De vijf zussen uit Broos krijgen een flinke tegenslag als een van hen kanker krijgt. Ze is niet te genezen en zal dus sterven. De vijf zussen zullen elkaar moeten steunen in dit moeilijke proces. Een van de zussen wordt gespeeld door Leonoor Pauw. Zij leed tijdens aan het maken van de film aan kanker en overleed in mei 2013.

Dan Il conformista, een film uit 1970. Il conformista werd in 2011 digitaal gerestaureerd door Cineteca di Bologna en de heruitbreng (DCP) van Bertolucci’s meesterwerk is onderdeel van de reeks klassiekers die EYE jaarlijks in de landelijke theaters brengt. Een loser laat zich voor de fascistische kar spannen en gaat naar het buitenland om een oude leraar te vermoorden, die inmiddels een dissident is geworden.
Bertolucci was pas 30 toen hij dit, alom beschouwd, meesterwerk maakte.
De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Alberto Moravia, won diverse prijzen waaronder een 'David' tijdens de uitreiking van de David di Donatello Awards (1971).

Master of the Universe is een documentaire over bankier Rainer Voss die in de jaren '80 soms miljoenen per dag verdiende. Hij vertelt hoe de bubbel uiteindelijk uiteen spatte en hij geeft zijn visie op de huidige kredietcrisis in Europa. Geregisseerd door documentairemaker Marc Bauder, die ook een speelfilm op zijn naam heeft staan. Deze documentaire won de Critics Week Award op het filmfestival van Locarno.

Tot slot nog een documentaire. Hollywood Banker gaat over Frans Afman, een Nederlander die het financiële stelsel van Hollywood revolutionair veranderde. Zijn ambitie leidde echter op een gegeven moment tot hebzucht. Frans Afman heeft een belangrijke rol gespeeld in de financiering van films als The Terminator en Dances with Wolves. In 2007 werd hij geridderd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.