compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Herfstvakantie 2014: de filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2014: de filmtips voor dit jaar

De herfstvakantie komt er weer aan! Dit is traditioneel een mooi moment om naar de bioscoop te gaan. In deze periode zijn de kinder- en familiefilms altijd extra in trek. BiosAgenda.nl zet de tips op een rij!

Delen op facebook
Herfstvakantie 2014: de filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2014: de filmtips voor dit jaar

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met kinderen

In 2014 worden er meer kinderfilms dan ooit geprogrammeerd. Wat dacht je van De Boxtrollen (NL), van de makers van Coraline en de geheime deur.

De Boxtrollen zin kleine wezens die onder de grond leven en alles maken van gerecyclede materialen uit de stad. Ze hebben een weesjongetje genaamd Eggs uit de stad geadopteerd die wij hen woont. Als de Boxtrollen in hun bestaan worden bedreigd gaat Eggs naar de stad om hulp te vragen. De inwoners van de stad zijn echter bang voor de Boxtrollen.

Ook mooi is Hocus Pocus met Alfons Alfrink, een Noorse animatie. De zeven-jarige Alfons wil heel graag een eigen hondje. Hij vindt dat hij daar inmiddels oud genoeg voor is. Zijn vader is het daar echter niet mee eens. Alfons denkt dat de oude goochelaar die in de buurt woont hem kan helpen met zijn wens.

Voor wat kleinere kinderen is Maya de Bij: Eerste vlucht (NL) geschikt: Er is maar een ding wat de kleine, nieuwsgierige bij Maya wil en dat is de buitenwereld verkennen. Als de koninginnengelei word gestolen en de horzels worden aangewezen, gaat ze samen met haar maatje Willy op onderzoek uit.

Erg leuk is Het leven volgens Nino: Nino leeft een goed leven totdat zijn moeder opeens overlijdt. Zijn vader kijkt niet meer naar hem en zijn broer om: Nino slaapt in een tent in de tuin en gaat niet meer naar school. Als Nino erachter komt dat hij met dieren kan praten gebruikt hij dit om het gezin weer beter te maken.

Sinterklaasfilms

Aan Sinterklaasfilms geen gebrek dit jaar: maar liefst drie stuks! In Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring heeft de Sint een probleempje. Er zijn zoveel brieven binnengekomen dat hij nooit alle pakjes op één avond kan bezorgen. Maar dan krijgt Diego een idee. Hij besluit om de hulp van de kerstman te vragen. Samen met Max en Emma gaan ze op pad naar de Noordpool. De twee boeven Yvette en Famke proberen echter de boel te dwarsbomen. Zal het Sinterklaasfeest wel doorgaan?

Dan Trippel Trappel Dierensinterklaas: Waarom krijgen de dieren tijdens Sinterklaas eigenlijk geen cadeautjes? Zij zijn toch ook braaf? Onder leiding van Fretje maken allen dieren een verlanglijstje en Fretje gaat de lijstjes naar Sinterklaas brengen. De weg naar Sinterklaas ligt echter vol avonturen.

In De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard blijkt dat Amerigo, het paard van Sinterklaas, kan praten. Wie had dat gedacht! Maar dan steelt slechterik de witte schimmel, zodat hij zo een talentenshow hoopt te winnen. De Club van Sinterklaas en Stijn zullen hun best moeten doen om hun geliefde vriend terug te vinden. Want zonder Amerigo, geen Sinterklaasfeest! Zal het hun lukken en op tijd?

Zonder kinderen

Ook voor volwassenen is er meer dan genoeg te beleven in de bioscoop: wat dacht je van Gouden Palm winnaar Winter Sleep: Aydin werkte vroeger als acteur maar runt nu een klein hotel in Centraal Anatolia. Hij doet dit met zijn vrouw en zijn zus Necla, die net gescheiden is. Als de sneeuw valt wordt hun hotel een toevluchtsoord. Let wel: de film duurt 196 minuten!

Gone Girl is de nieuwe film van David Fincher en die naam alleen al zou een reden moeten zijn om naar de bioscoop te gaan: Op de dag van hun vijf-jarige huwelijks jubileum, meld Nick Dunne dat zijn vrouw is vermist. De media en politie besteden er grootse aandacht aan. Door zijn vreemde gedrag, leugens en bedrog begint men echter te twijfelen. Heeft Nick zijn vrouw vermoordt? Met Ben Affleck en Rosamund Pike.

Erg mooi is In jouw naam met Barry Atsma en Lotte Verbeek: Ton en Els zijn dolblij met hun eerste kindje. Maar als het pasgeboren kind overlijdt is dit een mokerslag voor het stel. Als Els opnieuw zwanger is ze dolblij maar Ton kan hier niet meer omgaan.

Dit is het tweede deel van de trilogie 'Vinex'. Het eerste deel van deel van Vinex is Onder ons. Vinex is een trilogie met gezinsdrama als hoofdonderwerp.

Wat vrolijker is The Hundred-Foot Journey, die ook in diverse Ladies Nights is te zien: De familie Kadam verhuist naar Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. De eigenaresse van het klassieke restaurant er tegenover (Helen Mirren) protesteert hevig tegen de opening. Het conflict escaleert als de zoon van de familie Kadam in de leer gaat bij het Franse restaurant.

Dan Pride: het is de zomer van 1984 en de mijnwerkers staken tegen het beleid van Margaret Thatcher. Tijdens de Gay Pride wordt er een flinke donatie ingezameld om de mijnwerkers te steunen. De vakbond voelt zich echter gegeneerd om het geld aan te nemen. Een groep homoseksuelen besluiten om met een busje naar Wales te gaan om de donatie aan de mijnwerkers zelf te overhandigen.

We sluiten af met Under the Skin, met een hoofdrol van Scarlett Johansson: Zij is een alien die op aarde leeft als de mooie Laura. Op het platteland van Schotland verleidt zij mannen om haar honger te stillen. Als ze een man ontmoet met een zeldzame gezichtsafwijking wordt ze zich steeds meer bewust van haar eigen lichaam.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.