compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Cool!

Cool!

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, romantiek

Pitch van Cool!
Cool! filmstill
Cool! filmstill
Delen op facebook
Cool!
Nederlandse première: 16-9-2004
Nederland, 2004, 89 min,
Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaden, die vaak gepaard gaan met grof geweld. Wanneer zij door een beroepscrimineel worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot anderhalf jaar heropvoeding op de beruchte Glen Mills School.
bijzonderheden over Cool!
Low-budget speelfilm, gedraaid in twaalf dagen. VVD-politicus Gerrit Zalm speelt de rol van bankdirecteur, Johnny de Mol is leider van de jeugdbende en Katja Schuurman is zijn liefje. De 'rest' van de boeven wordt gespeeld door jongeren uit de Glen Mills School.
Aanloop van Cool!
Theo van Gogh regisseerde onder meer ook Een Dagje naar het Strand (1984), Terug naar Oegstgeest (1987), Loos (1989), 06 (1994), Blind Date (1996), De Nacht van Aalbers (2001), Baby Blue (2001) en Interview (2003).
BioscoopAgenda van Cool!

Cool! in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Cool! zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vijf vrienden worden opgepakt voor hun aandeel in een gewapende overval. Tot hun afgrijzen worden ze veroordeeld tot anderhalf jaar heropvoeding op de beruchte Glen Mills School.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen