compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Cool!

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Cool!

Cool! filmstill

Cool! filmstill

Delen op facebook
Cool!
Nederlandse première: 16-9-2004
Nederland, 2004, 89 min,

Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaden, die vaak gepaard gaan met grof geweld. Wanneer zij door een beroepscrimineel worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot anderhalf jaar heropvoeding op de beruchte Glen Mills School.

bijzonderheden

Low-budget speelfilm, gedraaid in twaalf dagen. VVD-politicus Gerrit Zalm speelt de rol van bankdirecteur, Johnny de Mol is leider van de jeugdbende en Katja Schuurman is zijn liefje. De 'rest' van de boeven wordt gespeeld door jongeren uit de Glen Mills School.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Theo van Gogh regisseerde onder meer ook Een Dagje naar het Strand (1984), Terug naar Oegstgeest (1987), Loos (1989), 06 (1994), Blind Date (1996), De Nacht van Aalbers (2001), Baby Blue (2001) en Interview (2003).

Cool! - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cool! in de bioscoop

Wil je Cool! zien? Koop of huur de film hier:Vijf vrienden worden opgepakt voor hun aandeel in een gewapende overval. Tot hun afgrijzen worden ze veroordeeld tot anderhalf jaar heropvoeding op de beruchte Glen Mills School.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Column Productions