compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Katja Schuurman

Katja Schuurman

Katja Schuurman: films, nieuws

 

Biografie van Katja Schuurman

Toen Katja nog op de middelbare school zat, deed ze haar eerste ervaring op met televisie, ze speelde een rol in de serie 'Coverstory' van de NCRV. Na het behalen van haar VWO-diploma speelde ze diverse kleine rollen voor tv-series. Ze vervolgde haar VWO met diverse dansopleidingen.

Haar grote doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen (1994-1999) in 'Goede tijden, slechte tijden'. Daarnaast vormde ze met haar soapcollega's Guusje Nederhorst en Babette van Veen de
meidengroep 'Linda, Roos & Jessica'. Het trio scoorde een aantal hits, waaronder de nummer 1-hit 'Ademnood'. In 1997 kreeg ze haar eigen programma 'So 90’s' bij de muziekzender MTV. Katja begon hiernaast ook aan haar eigen zangcarrière. Ze scoorde hits met 'Maar nu heb ik er een', 'Wereldmeid' en 'Lover or friend'.

Het acteren bleef echter aantrekkelijk en na het zingen bij 'Linda, Roos en Jessica' speelde Katja in diverse films, waarvan "Costa" en Oesters van Nam Kee tot de meest succesvolle gerekend kunnen worden. Voor Fox8 presenteerde Katja het programma Fox Tours, waarvoor zij de hele wereld afreisde. Voor de Disney tekenfilm "Tarzan" sprak ze de stem in van Jane.

Tevens is Katja te zien geweest in de series 'Westenwind', 'All Stars' en 'Baantjer'. In 2003 was ze onder andere te zien in de film Interview (2003) (geregisseerd door Theo van Gogh) en op het toneel met het stuk 'Onze Jeugd'. In 2004 was Katja volop te zien bij BNN met onder andere een vervolg op 'Mission Unfindable', 'AVRO’s Sterrenslag' en 'BNN at Work'.

Katja Schuurman In het nieuws

Poster van 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) Independent Films Nederland 2018

Jeroen van Koningsbrugge in film Club van Lelijke Kinderen

Ook Jelka van Houten speelt in familiefilm

10-7-2018 De eerste 2 acteurs van de cast van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen zijn bekend. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zullen de vader en moeder spelen van hoofdpersonage Paul. De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn nog in volle gang.

De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

Opnames beginnen deze zomer

16-3-2018 Het kinderboek 'De Club van Lelijke Kinderen' van Koos Meinderts wordt verfilmd tot speelfilm. Deze plannen waren al in 2015 bekend, maar deze zomer gaan de opnames ook daadwerkelijk van start. De regie ligt in handen van Jonathan Elbers, die ook de in 2012 uitgekomen korte film-versie regisseerde.

Gangsta Babes geannuleerd

2-6-2015 De film van Gangsta Babes van Thijs Gloger met onder andere Katja Schuurman is geannuleerd. De producenten hebben het project niet van de grond kunnen krijgen.

Katja Schuurman in Dummie de Mummie 2

22-4-2015 Katja Schuurman is toegevoegd aan de cast van Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. Zij gaat Simone van Rijn spelen, de vrouw die het geheim van de Sfinx van Shakaba bij zich draagt.

(c) Arjo Frank

Katja Schuurman in Gangsta Babes

23-11-2012 Katja Schuurman gaat de hoofdrol spelen in Gangsta Babes, de nieuwe film van onafhankelijk filmmaker Thijs Gloger.

<  123  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Katja Schuurman Feiten

© (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl
acteur, stemacteur
Geboren 19-2-1975
Terwijl Katja nog op school zat, zette ze al haar eerste stappen in de showbusiness. Bekendheid verwierf ze dankzij 'Jessica' in GTST. Nu is ze als VIP niet meer weg te denken uit ons land.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

69 films in Eindhoven deze week

69 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 118 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl