compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Roeland Fernhout

Roeland Fernhout

Roeland Fernhout: films, nieuws

 

Biografie van Roeland Fernhout

Roeland Fernhout en Katja Schuurman in Costa!!
Roeland Fernhout en Katja Schuurman in Costa!!

Fernhout werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de film Zusje. Hij was onder meer te zien in films en televisieseries als Diamant, Siberia, All Stars, Floor Naber, Annie MG Schmidt, De Ordening, Phileine zegt Sorry en Kicks

Fernhout nam deel aan het programma Wie is de Mol? en was presentator van RTL Travel en Cinemania (VPRO). Hij speelde eerder bij enkele andere toneelgezelschappen, waaronder het Zuidelijk Toneel. In 2012 werd hij voor zijn rol in TERUG in de categorie Beste Acteur in een Televisiedrama voor een Gouden Kalf genomineerd.

Roeland Fernhout werkt sinds 1999 bij Toneelgroep Amsterdam. Hij was o.a. te zien in Al mijn zonen, Angels in America, Kruistochten, Othello, Ifigeneia in Aulis, Zomertrilogie, Ubu, Hedda Gabler, Macbeth en Husbands.

Trivia over Roeland Fernhout

2012
nominatie Gouden Kalf | beste acteur in televisiedrama Terug

Roeland Fernhout In het nieuws

De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

Opnames beginnen deze zomer

16-3-2018 Het kinderboek 'De Club van Lelijke Kinderen' van Koos Meinderts wordt verfilmd tot speelfilm. Deze plannen waren al in 2015 bekend, maar deze zomer gaan de opnames ook daadwerkelijk van start. De regie ligt in handen van Jonathan Elbers, die ook de in 2012 uitgekomen korte film-versie regisseerde.

Loes Haverkort (c) Arjo Frank

Loes Haverkort in nieuwe romkom

18-5-2016 Loes Haverkort en Matthijs van de Sande Bakhuyzen gaan de hoofdrol spelen in een nieuwe romkom: Voor Elkaar Gemaakt.

Hallo Bungalow recensie

'Los zand'

2-12-2015 Anne de Clercq heeft voor haar nieuwe film Hallo Bungalow heeft een talentvolle cast bij elkaar gekregen. Maakt dat ook een goede film?

De cast van Michiel de Ruyter (c) Arjo Frank

Castpresentatie Michiel de Ruyter: de Johan Cruyff van de 17e eeuw

14-5-2014 BiosAgenda.nl was aanwezig bij de presentatie van de cast van Michiel de Ruyter. We spraken daar onder andere met hoofdrolspeler Frank Lammers en regisseur Roel Reiné. Ook vele andere leden van de cast komen aan het woord.

Rutger Hauer (c) Arjo Frank

Volledige cast Michiel de Ruyter bekend gemaakt

9-5-2014 Momenteel zit een deel van onze redactie op een fregat bij Den Helder bij de castpresentatie van Michiel De Ruyter. Wij kunnen nu de volledige cast bekend maken!

<  12  >
Laatste filmnieuws

Roeland Fernhout Feiten

Promotiefoto© Toneelgroep amsterdam
acteur, stemacteur
Geboren 18-4-1972
Fernhout werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de film Zusje. Hij was onder meer te zien in films en televisieseries als Diamant, Siberia, All Stars, Floor Naber, Annie MG Schmidt, De Ordening, Phileine zegt Sorry en Kicks

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Groningen deze week

72 films in Groningen deze week72 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl