compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Monic Hendrickx

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx: films, nieuws

 

Biografie van Monic Hendrickx

Monic Hendrickx in Penoza: The Final Chapter
Monic Hendrickx in Penoza: The Final Chapter
Monic Hendrickx werd in 1966 in Brabant geboren. Haar ouders verhuisden naar Paramaribo toen ze drie jaar was en het gezin bracht daar vier jaar door. Terug in Nederland begon Monic aan de acteeropleiding aan de Toneelschool in Maastricht. Ze stopte na een jaar omdat ze niet theatraal genoeg was. Wat later speelde ze in een afstudeerproject van een regieschoolstudent en besloot ze alsnog naar de Toneelschool in Eindhoven te gaan.

Haar eerste grote filmrol was in De Poolse bruid (1998), als Poolse die naar Nederland is gelokt voor de prostutie en wordt opgevangen door een Nederlandse boer. Monic ontving voor deze rol een Gouden Kalf. In 1999 speelde ze in de verfilming van Van Beijnums boek "Dichter op de Zeedijk". In 2001 speelde ze in het internationale succes "Zus en Zo". Deze film werd in 2002 genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film, maar de Oscar ging dat jaar naar Nowhere in Africa.

Verder speelde Monic nog in het drama Nynke over een geïsoleerd echtpaar, in Kees de Jongen in 2003, in "Leef" als vroedvrouw en in Amazones, over een bankoverval. Onlangs speelde ze in de televisieserie "Stellenbosch" over de apartheid in Zuid-Afrika. In 2007 maakte ze haar internationale debuut in de remake van de Poolse Bruid, Unfinished Sky in Australië.

Trivia over Monic Hendrickx

Monic Hendricks heeft vier Gouden Kalveren gewonnen: in 1998 voor De Poolse Bruid, in 2001 voor Nynke, in 2004 voor Het Zuiden en in 2013 voor haar rol in Penoza.

Monic vervult juist meer flmrollen nu ze ouder is, terwijl dat bij de meeste vrouwen andersom is.

Monic Hendrickx In het nieuws

Monic Hendrickx en Victor Löw, ArjoFrank Fotografie

Première De Openbaring

14-4-2022 Gisteravond ging De openbaring in première in De Melkweg, waar van 21 t/m 24 april ook het Amsterdamned Film Festival wordt gehouden. De Openbaring is tevens de festivalopener op 21 april. Op de rode loper onder meer Monic Hendrickx en Victor Löw.

Frank Lammers en Monic Hendrickx In HAZARD

11-6-2021 Frank Lammers en Monic Hendrickx gaan rollen spelen in de Vlaamse bioscoopfilm H4Z4RD. De hoofdrol in de film van regisseur Jonas Govaerts (Welp, Tabula Rasa) is voor DJ Dimitri 'Vegas' Thivaios die hiermee zijn acteerdebuut maakt. De opnames starten binnenkort.

Thijs Boermans en Monic Hendrickx, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Opening NFF 2016 in foto's

22-9-2016 Gisteren is in Utrecht het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de film De Held, een film met in de hoofdrol Monic Hendrickx. Wij waren erbij!

De Held opent Nederlands Film Festival

29-6-2016 Het Nederlands Film Festival heeft zijn openingsfilm voor de komende editie bekend gemaakt: De Held, een verfilming van een boek van Jessica Durlacher.

Genevieve Gaunt (Sylvia Kristel Award), Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Film By The Sea Award Ceremony

19-9-2015 Afgelopen vrijdag werd in Vlissingen Film By The Sea afgesloten met de award ceremony. Onze fotograaf was erbij en zette onder andere Genevieve Gaunt en Monic Hendrickx op de foto.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Monic Hendrickx Feiten

Monic Hendrickx in Penoza: The Final Chapter
acteur, stemacteur
Geboren 3-12-1966
Monic Hendrickx volgde een acteeropleiding aan de Toneelschool in Eindhoven en speelde haar eerste grote rol in De Poolse bruid. Ze heeft in veel Nederlandse films gespeeld en zowel drie Gouden Kalveren als diverse buitenlandse onderscheidingen in

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Eindhoven deze week

79 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 21:55 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl