compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Het Zuiden

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch

Martje is de sympathieke bazin van een wasserette. Als de oude chauffeur met pensioen gaat komt Loe solliciteren. Hij heeft jaren op het Zuiden gereden, maar hij wil graag voor de wasserette werken. Loe en Martje voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Leugens en misverstanden leiden tot een dramatische reeks gebeurtenissen. Als er een illegale Russische tienermoeder arriveert, neemt Martje de zorg voor de baby op zich.
Delen op facebook
Het Zuiden
Nederlandse première: 22-4-2004
België, Nederland, 2004, 87 min,

bijzonderheden

'Het Zuiden' zou aanvankelijk de eerste Nederlandse Dogma-film zijn en werd ook geproduceerd door Von Trier-co-producent Isabella Films. Koolhoven overtreedt uiteindelijk alle regels van het Deense manifest, maar er zijn nog wel een paar stijlkenmerken te herkennen, zoals het geringe aantal locaties en de camera die de de personages dicht op de huid zit. Uiteindelijk oogt het resultaat meer als een film van de Waalse gebroeders Dardenne (Le Fils) met eenzelfde nerveuze intensiteit.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Martin Koolhoven (1969) studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij schreef en regisseerde een groot aantal korte dramaproducties, videoclips en twee speelfilms. Zijn televisiedrama Suzy Q werd in 1999 onder andere bekroond met het Gouden Kalf. Koolhoven regisseerde AmnesiA (2000) en De Grot (2001).

Recensies van Het Zuiden

Het Zuiden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Het Zuiden in de bioscoop

Wil je Het Zuiden zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rauwe, romantische film waarin een vrouw langzaam het contact met de werkelijkheid verliest.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Cosmokino, Isabella Films B.V., Zentropa Entertainments

Cast & Regisseur

Frank Lammers

Loe de Koning
Monic Hendrickx

Martje Portegies
Bart Klever

Martje's ex-boyfriend