compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Het Zuiden

Het Zuiden

**1/200
Waardering: 2.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

drama, filmhuis

Pitch van Het Zuiden
Martje is de sympathieke bazin van een wasserette. Als de oude chauffeur met pensioen gaat komt Loe solliciteren. Hij heeft jaren op het Zuiden gereden, maar hij wil graag voor de wasserette werken. Loe en Martje voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Leugens en misverstanden leiden tot een dramatische reeks gebeurtenissen. Als er een illegale Russische tienermoeder arriveert, neemt Martje de zorg voor de baby op zich.
Delen op facebook
Het Zuiden
Nederlandse première: 22-4-2004
België, Nederland, 2004, 87 min,
bijzonderheden over Het Zuiden
'Het Zuiden' zou aanvankelijk de eerste Nederlandse Dogma-film zijn en werd ook geproduceerd door Von Trier-co-producent Isabella Films. Koolhoven overtreedt uiteindelijk alle regels van het Deense manifest, maar er zijn nog wel een paar stijlkenmerken te herkennen, zoals het geringe aantal locaties en de camera die de de personages dicht op de huid zit. Uiteindelijk oogt het resultaat meer als een film van de Waalse gebroeders Dardenne (Le Fils) met eenzelfde nerveuze intensiteit.
Aanloop van Het Zuiden
Martin Koolhoven (1969) studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij schreef en regisseerde een groot aantal korte dramaproducties, videoclips en twee speelfilms. Zijn televisiedrama Suzy Q werd in 1999 onder andere bekroond met het Gouden Kalf. Koolhoven regisseerde AmnesiA (2000) en De Grot (2001).
Recensies van Het Zuiden
BioscoopAgenda van Het Zuiden

Het Zuiden in de bioscoop

Wil je Het Zuiden zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rauwe, romantische film waarin een vrouw langzaam het contact met de werkelijkheid verliest.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen