compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Martin van Waardenberg

Martin van Waardenberg

Martin van Waardenberg: films, nieuws

 

Biografie van Martin van Waardenberg

Kidnep filmstill 2
Ruth Becquart en Martin van Waardenberg in Kidnep

Martin van Waardenberg begon zijn carriére als cabaretier en speelde daarna in verscheidene tv-series, waaronder Loenatik. Waar hij bekend stond om zijn rol van de majoor en zijn positie als regisseur van het geheel. Hij is ook scenarioschrijver. De Marathon en Loenatik - de Moevie zijn enkele van zijn werken.

De cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver Martin van Waardenberg werd op 09 januari 1956 te Rotterdam geboren.

Toen Martin nog jong was, leerde hij op een kinderkamp voor moeilijk opvoedbare kinderen, Wilfried de Jong kennen. Waarmee hij later het cabaretier duo, Waardenberg en De Jong zou vormen in 1985. Daarvoor studeerde hij aan de, Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar te Utrecht.

Na zijn studie begon hij als cabaretier bij de groep Van Santen, Van Santen en Van Santen. Niet lang daarna vormde hij het bekende duo, Waardenberg en De Jong. Met hem maakte hij meerdere shows.

Naast zijn werk op de planken, begon van Waardenberg ook een carriére als acteur. Hij beleefde in 1987 zijn debuut in de serie Familie Oudenrijn, als het personage Cor de Kleine. Maar zijn meest bekende rol is die van de majoor, van de tv-serie Loenatik (1997-2001). Waarvan hij het scenario voor schreef en zelfs wat afleveringen regisseerde. In 2002 kwam er zelfs een speelfilm van de serie uit, genaamd
Loenatik - de Moevie.
Na zijn speelfilmdebuut, speelde hij in verschillende tv-series, waaronder Nieuwe Ouders (2005), Klein Holland (2008) en Sesamstraat (2010). Waar hij karakter buurman Baasje speelt, een bemoeizuchtige en norse man. De acteur heeft voor bouwketen Gamma ook een aantal tv-reclames gedaan in samenwerking met acteur John Buijsman, als het duo Sjaak&Freek. Dit heeft hij gedaan t/m 2010.

Martin van Waardenberg keerde met de musical, De Snoepwinkel van Zevensloten terug op de planken, waar hij één van de hoofdrollen vertolkte. Verder nam hij regie op zich voor de theaterproductie Keet en speelde hij musical Herinnert u zich deze nog?!. In 2012 was hij weer te zien op het witte doek, ditmaal als Beterweet Piet in de film Sint & Diego en de Magische Bron van Myra (2012).

De film De Marathon (2013) waarvan hij het scenario schreef en de rol van Leo speelde kreeg verscheidene nominaties en won ook prijzen.
Waaronder:
UPC Publieksprijs: voor Diederick Koopal
Prijs van de Nederlandse Filmkritiek: voor Diederick Koopal
Beste Vrouwelijke Bijrol: voor Georgina Verbaan

Hierna speelde en schreef hij de scenario's voor de films Loenatik, te gek! (2014) en de comedy Wonderbroeders (2014).

Op 30 april 2015 komt de film Kidnep uit, waarin Martin de rol van ontvoerder Fred zal vertolken.

Trivia over Martin van Waardenberg

Martin werkt graag samen met regisseur Johan Timmers, met wie hij al tien jaar samenwerkt inmiddels.

Martin van Waardenberg In het nieuws

Teun Stokkel tijdens de première van Kidnep © Arjo Frank

Première Kidnep in foto's

22-4-2015 De supercoole film Kidnep is gisteren in première gegaan met in de hoofdrol de nieuwe ster Teun Stokkel. De hele cast van de film was erbij en onze fotograaf legde dit belangrijk moment vast.

Speelweek 40: nieuw in de bioscoop

1-10-2014 Een gevulde week, met maar liefst 10 films die in première gaan. De film van de week is Gone Girl, een spannende thriller van regisseur David Fincher. Wonderbroeders is een luchtige comedy, van de makers van De Marathon.

Martin van Waardenberg en Noortje Herlaar (c) A-Film

Wonderbroeders: vijf wereldvreemde monniken

1-10-2014 Aanstaande donderdag komt de komedie Wonderbroeders uit, naar een script van Martin van Waardenberg die eerder De Marathon schreef. Wij spraken met regisseur Johan Timmers, Martin van Waardenberg en actrice Noortje Herlaar en acteur Kees Hulst.

Martin van Waardenberg (c) Arjo Frank

Diederik Ebbinge start met tweede film

8-7-2014 Marcel Musters en Martin van Waardenberg spelen de hoofdrollen in de nieuwe film van Diederik Ebbinge: Kidnep. De opnames van deze film starten vandaag.

(c) NFF - Lucia Guglielmetti

Alle Gouden Kalveren nominaties bekend

2-10-2013 Gisteren konden we de eerste helft van de Gouden Kalveren nominaties bekend maken. Vandaag is de rest van de nominaties bekend gemaakt. Vooral Wolf is vaak genomineerd.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Martin van Waardenberg Feiten

Martin van Waardenberg© (c) Arjo Frank
acteur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 9-1-1956
Martin van Waardenberg is voornamelijk bekend als cabaretier en van zijn rol als de majoor in de tv-serie Loenatik. Naast het acteren schrijft Martin ook scenario's, waaronder die van De Marathon en Loenatik - de Moevie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+