compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Georgina Verbaan

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan: films, nieuws

 

Biografie van Georgina Verbaan

Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig in Klem
Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig in Klem
Georgina Verbaan deed als kind al mee aan musicals en kwam er al snel achter dat vooral het toneelspelen haar erg lag. Georgina ging naar het jeugdtheater en verscheen op haar zestiende voor het eerst op televisie in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden', waar ze jarenlang één van de publiekstrekkers was.

In 1998 werd Verbaan genomineerd voor een Nederlandse Academy Award in de categorie 'beste actrice soap'. In het jaar 2000 verliet Georgina GTST om meer aandacht te kunnen besteden aan haar ontwikkeling als filmactrice. In december van dit jaar speelde ze echter eerst een hoofdrol, in de musical 'De Geest van Laat maar Waaien'. Gedurende de afgelopen jaren is ze gecast voor de meest uiteenlopende rollen.

In 2001 speelde Georgina in de film Costa! en maakte ze haar debuut als zangeres met de titelsong van die film. In de bioscoopfilm Amazones speelde ze een bijstandsmoeder die samen met een aantal vriendinnen bankovervallen pleegt. In de film Joyride speelde ze een dame met een onverwacht creepy karakter. Deze film is een combinatie van een psychologische thriller en een roadmovie. Drie vrouwen gijzelen in deze film een man, waarna alles uit de hand loopt.

Verder speelde Georgina rollen als agente Rayna Pascal in de RTL4-serie ‘Dok 12’ en had ze een rol in de VPRO-soap ‘Hertenkamp’. In 2001 verscheen Verbaans tweede single 'Ritmo'. In maart 2002 startten de opnames voor de Engelstalige actiefilm Adrenaline. Vrijwel direct na deze opnames in Zuid Afrika reisde Georgina af naar Mallorca om daar een rol in de speelfilm Volle Maan te spelen. In oktober verscheen die film in de bioscoop. Ook verschenen toen haar vierde single 'Denis' en haar debuutalbum.

In april 2003 speelde ze in de kerstspecial "Pista", de 'skiversie' van Costa!. Verder speelde ze in dit jaar de rol van juffrouw Mug in de verfilming van "Eric en 't Klein Insektenboek". In 2005 betreedt Georgina Verbaan, samen met Kitty Courbois, opnieuw de Nederlandse podia in Joop van den Endes productie 'De Barones'.

Trailer met Georgina Verbaan

Klem trailer

Georgina Verbaan In het nieuws

Emily Blunt, Joel Dawson, Lin-Manuel Miranda, Pixie Davies en Nathanael Saleh in Mary Poppins Returns

Filmtips voor de kerstvakantie

21-12-2018 De drukke decemberdagen zijn bijna achter de rug. Die extra vrije uren zijn goed te besteden in de bioscoop. Deze films zijn volgens BiosAgenda de moeite waard deze kerstvakantie.

cast, prodecenten en regisseur - De Matchmaker, Copyright 2018 ArjoFrank Fotografie

Rode loper De Matchmaker

Love is in the air bij Pathé Tuschinski

20-4-2018 De liefde hing in de lucht tijdens de feestelijke première van de Nederlandse romkom 'De Matchmaker' van regisseur Jeroen Houben. Natuurlijk was BiosAgenda.nl in Amsterdam om de sfeer te proeven.

2015 - Greetje Mulder

Nieuwe romcom met Benja Bruijning aangekondigd

Benja Bruijning zoekt in Home Sweet Home een man voor zijn moeder

17-11-2017 Home Sweet Home, een nieuwe feelgoodfilm van Nederlandse bodem, verschijnt in april in de bioscoop. Deze film gaat over een zoon die een geschikte man zoekt voor zijn moeder. Met onder andere Eva van de Wijdeven en Georgina Verbaan.

Georgina Verbaan en Martijn Fischer, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Gouden Tegels onthuld

26-9-2016 Afgelopen zondag zijn in Utrecht de nieuwe Gouden Tegels onthuld. In de Vinkenburgstraat zijn nu de handafdrukken van Georgina Verbaan en Martijn Fischer te vinden.

Georgina Verbaan keert terug in Hartenstrijd

28-6-2016 Georgina Verbaan zal te zien zijn in de opvolger van Hartenstraat. De nieuwe film gaat Hartenstrijd heten en de opnames zijn deze week begonnen.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Georgina Verbaan Feiten

Georgina Verbaan© (c) Arjo Frank
acteur, stemacteur
Geboren 9-10-1979
Georgina verscheen op haar zestiende voor het eerst op televisie in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In 2005 speelt ze in Joop van den Endes productie 'De Barones'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Groningen deze week

65 films in Groningen deze week65 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl