compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Erik of het klein Insectenboek

Erik of het klein Insectenboek

**1/200
Waardering: 2.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

Pitch van Erik of het klein Insectenboek
Erik of het klein Insectenboek filmstill
Erik of het klein Insectenboek filmstill
Delen op facebook
Erik of het klein Insectenboek
Nederlandse première: 9-12-2004
Nederland, 2004,
De 10-jarige Erik houdt zich liever bezig met fantaseren over zijn geheime liefde Rosalie, dan met het voorbereiden van een spreekbeurt voor school. Eriks opa, die hem na de dood van zijn vader deels heeft opgevoed, helpt hem graag en stelt als onderwerp insecten voor. Erik vindt dit maar saai en terwijl hij aan het lezen is, droomt hij weg. Dan krijgt hij plotseling de kans om zelf een kijkje te gaan nemen in de insectenwereld, waar hij de vreemdste dieren ontmoet en spannende avonturen beleeft.
bijzonderheden over Erik of het klein Insectenboek
De langverwachte verfilming van Bomans' roman is een voor Nederland uniek project. Met spectaculaire decors en kostuums is de insectenwereld gecreëerd waar Erik zijn avonturen beleeft. Essentieel zijn de special effects die het verhaal tot leven wekken: vliegende insecten, uitvergrote planten en bloemen en uiteenspattende regendruppels. Bomans' boek werd in 1979 al een keer verfilmd (tv-film) door Hank Onrust.
Aanloop van Erik of het klein Insectenboek
Op 66-jarige leeftijd maakt Gidi van Liempd - één van de succesvolste Nederlandse reclamefilmers - zijn debuut als speelfilmregisseur. Met zijn visie op 'Erik of het klein Insectenboek' realiseert hij een langgekoesterde wens.
Recensies van Erik of het klein Insectenboek
BioscoopAgenda van Erik of het klein Insectenboek

Erik of het klein Insectenboek in de bioscoop

Wil je Erik of het klein Insectenboek zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 10-jarige Erik houdt zich liever bezig met fantaseren over zijn geheime liefde Rosalie, dan met het voorbereiden van een spreekbeurt voor school.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen