compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Buiten is het feest

Buiten is het feest

Pitch

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Om het nichtje te beschermen tegen haar biologische vader Kees die de voogdij eist, moet Sonne voor de rechter haar schokkende familieverleden delen. Met de terugkeer van Kees in haar leven worden de diep weggestopte geheimen over het misbruik tijdens Sonne’s jeugd langzaam weer opgerakeld.
Delen op facebook
Buiten is het feest
2020,

bijzonderheden

Regisseur Jelle Nesna: “Wat mij aantrok in de roman is hoe je door te praten kan veranderen van een slachtoffer in een ervaringsdeskundige. ... een universeel verhaal te vertellen over een van de grootste taboes: seksueel misbruik van kinderen in de familiesfeer. ... Pas als je je geheimen en schaamte deelt, ben je vrij.”

Aanloop

Abbey Hoes speelde eerder in De Ontsnapping (2015) en Nena (2014). Georgina Verbaan speelde eerder in Brasserie Valentijn (2016) en De Surprise (2015). Eelco Smits wa eerder te zien in De Nieuwe Wereld (2013) en Majesteit (2010).
Scenarist Karen van Holst Pellekaan schreef eerder Jackie (2012) en De Gelukkige Huisvrouw (2010).
In 2009 maakte Jelle Nesna zijn eerste speelfilm, Carmen van het noorden (2009), die een Gouden Kalf kreeg voor Beste Soundtrack.

Buiten is het feest - Bioscopen, Tijden & Tickets

Buiten is het feest in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Cast & Regisseur

Nieuws over Buiten is het feest