compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Klem

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Klem

Jacob Derwig (Marius Milner) en Georgina Verbaan (Kitty van Mook)

Jacob Derwig (Marius Milner) en Georgina Verbaan (Kitty van Mook)

Delen op facebook
Klem
Nederlandse première: 2-2-2023
Nederland, 2023, 110 min,

In Klem verhuizen Marius en Kitty naar Italië waar ze een wijngaard hebben over genomen. Wanneer hun vriend Hugo zijn dochter Suus langsbrengt voor een logeerpartijtje bij Chrissie, om daarna zijn vriendin Sophie ten huwelijk te vragen in Siena, volgt al snel een confrontatie met de maffia.

Bekijk bij:

meJane

Klem trailer en bijzonderheden

Drijvende krachten achter de film zijn, net als bij de serie, Frank Ketelaar en Robert Kievit. Eerder waren zij ook verantwoordelijk voor onder andere de televisieseries BuZa en Overspel.

Het eerste seizoen van KLEM verscheen in 2017 op televisie en het derde en laatste seizoen was in het najaar van 2020 te zien. De serie was met gemiddeld anderhalf miljoen kijkers per aflevering een kijkcijferhit. Frank Ketelaar zal de film regisseren en tevens het scenario schrijven.

Trailer van KlemBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Klemhttps://i1.ytimg.com/vi/jB79Fx1ubts/hqdefault.jpg2022-12-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Scenarioschrijver en regisseur Frank Ketelaar is vooral bekend vanwege zijn scenariowerk zoals voor de speelfilms Het Verlangen (2017), Bloed, Zweet & Tranen (2015), Publieke Werken (2015), Bloedlink (2014) en Escort (2006), die laatste regisseerde hij ook.
Barry Atsma is een Nederlandse acteur die ook internationaal zeer bekend is, hij speelde in BBC-serie 'The Split', in ZDF/Netflix-serie 'Bad Banks en een van de hoofdrollen in de acht-delige serie 'The Serpent Queen' (2022), hij brak door met de Nederlandse film Komt een vrouw bij de dokter (2009).
Jacob Derwig is een van de meest gevestigde en bekroonde acteurs van Nederland en hij is bekend van zijn rollen in onder meer de
speelfilms Bankier van het Verzet (2018), Publieke Werken (2015) en Het Diner (2013), bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn rol als Sjaak Westermaat in de tv-serie Penoza (seizoen 2015).
Georgina Verbaan is een van de bekendste actrices van Nederland, op het grote scherm was ze te zien in speelfilms als Brasserie Valentijn (2016), De Surprise (2015), Jack Bestelt Een Broertje (2015), Hartenstraat (2014) en Mannenharten (2013).

Klem - Bioscopen, Tijden & Tickets

Klem in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Klem zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een Nederlands gezin - met een vader die een crimineel verleden heeft - begint een wijnboerderij in Toscane. Wanneer een vriend hun komt bezoeken, ontdekt hij al snel dat er een luchtje aan zit.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Productiemaatschappij: BNN-VARA, Vlaamse Radio en Televisie (VRT) (in co-production

Cast & Regisseur

Barry Atsma

Hugo Warmond
Georgina Verbaan

Kitty van Mook
Jacob Derwig

Marius Milner

Nieuws over Klem