compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 21: nu in de bioscoop

Speelweek 21: nu in de bioscoop

20-5-2015 Al sinds jaar en dag presenteert BiosAgenda iedere week een handig overzicht van nieuwe films die uitkomen. En deze week is niet anders! Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is De Surprise.

Delen op facebook

De Surprise is de nieuwe film van Mike van Diem die voor het laatst een film maakte in 1997. Met die film won hij dan ook een Oscar dus je snapt dat er reikhalzend werd uitgekeken naar nieuw materiaal. In De Surprise ziet excentrieke multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) het leven niet meer zitten. Hij besluit zich te laten doden door een bedrijf dat daar in is gespecialiseerd. . Als hij zijn doodskist aan het uitzoeken is, ontmoet hij Anne (Georgina Verbaan). Zij blijkt precies dezelfde plannen te hebben. Als cupido om de hoek komt kijken, wordt het extra ingewikkeld.

Wil je weten wat onze redacteur van de film vond? Lees dan hier de recensie!

We gaan snel verder met A Girl Walks Home Alone at Night: de Iraanse spookstad Bad City is vergeven van dood en eenzaamheid. De inwoners worden daarnaast ook nog eens, zonder dat ze het weten, gevolgd door een vampier.

Onze redacteur noemde de film stijlvol, eigenzinnig en uniek. Meer weten? Lees dan snel haar recensie!

We gaan van Iran weer terug naar Nederland voor De Masters: Aziz (Mimoun Oaissa) en zijn maatje Marco (Ruben van der Meer) vormden met twee anderen ooit de veelbelovende rapgroep De Masters. Jaren na hun uitgebleven doorbraak hebben de jongens allemaal slechtbetaalde en saaie baantjes. Wanneer Aziz voor de zoveelste keer de alimentatie voor zijn zoontje niet kan ophoesten, zint hij op een comeback. Hij maakt een plan om De Masters weer te herenigen.

iets anders is Project T, die in het buitenland ook bekend staat als Tomorrowland. Casey (Brittany Robertson) krijgt per ongeluk een speldje in handen waarmee ze een kijkje kan nemen in een futuristische stad. Ze wil weten hoe en waarom dit kan en gaat op zoek naar antwoorden. In haar zoektocht komt ze Frank Walker (George Clooney) tegen. Frank kan Casey de antwoorden geven die ze zoekt maar hij brengt haar tegelijkertijd in levensgevaar. Casey is zelf namelijk het antwoord op een groot probleem.

In Difret gaan we naar het Ethiopische platteland waar de 'telefa' een geaccepteerde traditie is. Een man mag een vrouw ontvoeren en haar zich toe-eigenen als echtgenote. Dit is precies wat de veertienjarige Hirut (Tizita Hagere) overkomt als ze van school naar huis loopt. Uit zelfverdediging schiet ze haar ontvoerder neer. Hierop staat volgens het lokale recht de doodstraf. Maar dan bemoeit de vrijgevochten advocate Meaza (Meron Getnet) zich met de zaak.

Dan Geronimo: een jonge docente in het zuiden van Frankrijk probeert twee groepen jongeren uit elkaars haren te houden. De gemoederen lopen echter hoog op wanneer een Turks meisje uit de ene groep haar uithuwelijking ontloopt om er vandoor te gaan met haar geliefde uit de andere clan.

We sluiten af met Poltergeist, inderdaad een remake van de bekende horrorfilm. Wanneer de familie Bowen intrek neemt in een nieuw huis lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar al snel gebeuren er vreemde en bovennatuurlijke dingen in het huis en op een dag is hun jongste dochter Maddie ineens verdwenen. De vreemde voorvallen lijken het werk van een Poltergeist dus roepen de Bowens de hulp in van experts.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.