compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Egbert Jan Weeber

Egbert Jan Weeber

Egbert Jan Weeber: films, nieuws

 

Biografie van Egbert Jan Weeber

Egbert Jan Weeber en Claire Bender in Only You
Egbert Jan Weeber en Claire Bender in Only You
Egbert Jan Weeber wordt op 18 juni 1981 geboren. Hij blijkt analfabetisch en dat is natuurlijk een grote handicap tijdens zijn schooltijd. Toch weet hij zich via de MAVO naar de HAVO te werken. Hij is bovendien gezegend met een grote portie acteertalent. Daarom kiest Egbert Jan ervoor om een vierjarige opleiding aan de theaterschool in Groningen te volgen.

Daaropvolgend is hij te zien in een aantal Nederlandse theatervoorstellingen zoals "De Blikvanger", "Oidipous" en De Zevende Hemel. Zijn doorbraak op televisie komt met het programma "Finals". Daar weet hij zich zo te onderscheiden dat zijn eerste grote Nederlandse speelfilm al snel een feit is. Egbert Jan Weeber staat samen met Katja Schuurman in Oesters van Nam Kee(2002).

Van god los(2003) is zijn volgende grote Nederlandse productie. Naast deze twee grote films, staat Egbert Jan ook nog in de tv-films Uitgesloten, "Necrocam" en Achttien. Zijn rol in Uitgesloten levert hem zelfs een nominatie voor de prestigieuze Gouden Kalf voor beste drama-acteur op. Op televisie is hij onder andere te zien in de series Wet en Waan en "Waardenberg en de Jong".

Muziek is een andere grote hobby van hem. Je kunt Egbert Jan dan ook met zijn eigen programma horen bij de Publieke Omroep. Ook achter de decks als Dj gaat het Egbert Jan goed af. Op het moment is hij druk bezig zijn muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. Zijn draaistijl: electro, groovy house en techno.

Trailer met Egbert Jan Weeber

Egbert Jan Weeber In het nieuws

Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, ArjoFrank Fotografie

Première De Piraten van Hiernaast

Eerste corona-proof rode loper

2-7-2020 Het heeft even geduurd maar gister was dan de eerste première sinds de lockdown. Op een loper die corona proof is opgezet, persvakken met tussenschotjes en een duidelijke 1,5 meter markering voor cast en genodigden.

Liam de Vries als Dikkertje Dap (c) 2017

Dikkertje Dap wint 2 Russische prijzen

Array

19-7-2018 De familiefilm Dikkertje Dap heeft op het International Film Festival in het Russische Yaroslavl de juryprijs en publieksprijs gewonnen. Hiermee is de film van regisseur Barbara Bredero winnaar van de 2 belangrijkste prijzen van het festival.

De cast van Redbad spreekt (c) 2018 BiosAgenda.nl

Interview met de cast van Redbad

Acteurs brengen vaderlandse legende tot leven

29-6-2018 Redbad, de meest epische Nederlandse film ooit, draait nu in de bioscopen. BiosAgenda.nl sprak een groot deel van de acteurs over hoe ze deze - voor veel Nederlanders onbekende - geschiedenis tot leven brachten.

Martijn Fischer en vriendin Ingeborg Helder {c} 2018 ArjoFrank Fotografie

Première Redbad in foto's

Nieuwe Kinepolis in Den Bosch

26-6-2018 Het is weer een tijd geleden dat er een Nederlandse film in première ging. De film Redbad is bezig met een ware premièretournee. Afgelopen maandag (25 juni) maakten de acteurs van de film Redbad hun opwachting in Den Bosch tijdens de feestelijke opening van de nieuwe Kinepolis Den Bosch-bioscoop.

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

18-5-2018 Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Egbert Jan Weeber Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 18-6-1981
Hoewel Egbert Jan Weeber ook theaterrollen speelt en muziek maakt is film toch naar eigen zeggen zijn medium. "Eggie" beleefde op 18-jarige leeftijd zijn droomdebuut toen hij voor zijn rol in Uitgesloten meteen genomineerd werd voor een Gouden Kalf.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Den Haag deze week

73 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl