compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Redbad

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Redbad

Derek de Lint (Eibert)

Derek de Lint (Eibert)

Delen op facebook
Redbad
Nederlandse première: 28-6-2018
Nederland, 2017, 160 min,

In de vroege Middeleeuwen willen de Franken het vrije Friese rijk veroveren. De Friese koning Radboud probeert het vertrouwen van de Vikingen te winnen, om samen met hen de Franken te verslaan.

Bekijk bij:

meJanevideoland

Redbad trailer en bijzonderheden

De film is in het montagestadium al aan verschillende buitenlandse partijen verkocht, waaronder partijen in de VS.

Trailer van RedbadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Redbadhttps://i1.ytimg.com/vi/dOYxO44Z0Yc/hqdefault.jpg2018-04-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Roel Reiné regisseerde eerder de historische film Michiel de Ruyter. Hoofdrolspeler Gijs Naber won in 2014 een Gouden Kalf voor zijn rol in Aanmodderfakker.

Onze recensie ***1/20

Loes Haverkort, de Deense acteur Søren Malling en Gijs Naber in 'Redbad' (c) 2018

Recensie Redbad

De meest epische film ooit in de Nederlandse filmgeschiedenis komt er bekaaid af in de pers. Terecht, of is het typisch Nederlands gezeur omdat iemand zijn kop boven het maaiveld uitsteekt? BiosAgenda.nl zoekt het uit. ...lees de volledige recensie

Redbad - Bioscopen, Tijden & Tickets

Redbad in de bioscoop

Wil je Redbad zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland

In de vroege Middeleeuwen is Noord-Europa verdeeld in twee delen: boven de rivieren heersen de Friezen, daaronder de Franken. De meedogenloze Frankische koning Pepijn (Jonathan Banks) wil heel Europa veroveren. De Friese koning Radboud (Gijs Naber) probeert met hulp van de Vikingen het gevaar af te slaan.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Na het succes van Michiel de Ruyter komt Roel Reiné met een indrukwekkend heldenepos over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom.

Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Productiemaatschappij: Bulletproof Cupid, Farmhouse Film & TV, Rebel Entertainment

Cast & Regisseur

Nieuws over Redbad