compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Huub Stapel

Huub Stapel

Huub Stapel: films, nieuws

 

Biografie van Huub Stapel

Huub Stapel werd geboren in Tegelen, Limburg. Hij debuteerde in 1981 op het toneel in 'Harold en Maude'.

Snel daarop speelde hij in films als Het Meisje met het Rode Haar, Van de koele meren des doods en De Lift.

De Lift staat bekend als een Nederlandse klassieker. Deze thriller uit 1983 met Huub Stapel in de hoofdrol als liftmonteur trok indertijd veel bezoekers.

Later volgden successen als Flodder, Amsterdamned en Van god los. Daarnaast was hij onder meer te zien als burgemeester "Ed van Thijn" in 'Retour Den Haag' en Hendrik in de bekroonde serie 'De Partizanen'. Voor deze laatste rol ontving hij het Gouden Kalf als beste acteur op het filmfestival in Utrecht.

Ook in Duitsland speelde hij in tientallen tv- en bioscoopfilms, waaronder een hoofdrol in 'Tatort'. Als autoliefhebber presenteerd Stapel op televisie 'Stapel op auto's' en 'Stapel in de States'.

Sinds 2003 staat Stapel na een onderbreking van elf jaar weer op het toneel. Bij Het Nationale Toneel was hij te zien in 'Democraten' als de charismatische Willy Brandt. Daarnaast speelde hij in 'Mephisto' en schitterde hij naast Will van Kralingen in 'Kentering van een Huwelijk'.

Zijn rol in 'Eten met vrienden' werd genomineerd voor de Louis dOr. Vorig seizoen speelde Stapel opnieuw naast Van Kralingen in 'De Goede Dood', een stuk over euthanasie.

Daarin vertolkte hij de rol van de middelste van drie broers, Michael Keller, een rol die werd genomineerd voor de Arlecchino als beste mannelijke bijrol.

Trivia over Huub Stapel

Behalve acteur is Stapel interviewer bij de zender Het Gesprek en zong hij in het Gelredome een nummer in Wit Licht, de succesvolle concertreeks van Marco Borsato.

Huub Stapel In het nieuws

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

18-5-2018 Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

Cyriel Guds in 'Macho'(c)2017

Macho (NSFW)

Grote jongens huilen niet

16-4-2018 Als je een echte man bent, jank je niet. Dan ben je hard. Dan pak je vrouwen en intimideer je mannen. De hoofdpersoon in 'Macho' probeert uit alle macht te bewijzen dat hij geen mietje is.

Jonathan Banks speelt de meedogenloze Pepijn, koning van de Franken.

Fries epos 'Redbad' verkocht aan VS

Array

12-2-2018 Het historische epos "Redbad 754 A.D.", dat over de Friese koning Radboud gaat, is aan buitenlandse partijen verkocht, waaronder de Verenigde Staten.

Op de set van De Zevende Hemel

'Een tragikomische musical over loslaten'

21-11-2016 Vorig jaar waren de opnames van De Zevende Hemel in volle gang. BiosAgenda.nl was aanwezig tijdens de opnames van een heftige scene en sprak meteen even met hoofdrolspelers Huub Stapel, Jan Kooijman, "Henriette Tol" en Ruben van der Meer.

Halina Reijn en Ruben van der Meer, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Premire De Zevende Hemel in foto's

Array

16-11-2016 Deze week ging de film De Zevende Hemel in premire. Onze fotograaf was bij het feest! De film is landelijk te zien vanaf 24 november maar is deze week al op veel plekken te zien.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Huub Stapel Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 2-12-1954
Huub Stapel, acteur voor film, theater en televisie, werd bekend door zijn rol als liftmonteur in De Lift.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

69 films in Arnhem deze week

69 films in Arnhem deze weekVandaag wordt er in Arnhem maar liefst 96 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl