compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Dream

De Dream

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch van De Dream
1895. In de Sinterklaasnacht wordt op een boerderij op het Friese platteland een inbraak gepleegd; er wordt geschoten en er is een gewonde. De drie gebroeders Hogerhuis worden aangehouden...
Delen op facebook
De Dream
1985, 95 min,
bijzonderheden over De Dream
Gebaseerd op de geruchtmakende Zaak Hogerhuis, die rond de eeuwwisseling de gemoederen in Nederland en vooral Friesland bezig hield. Dit werd aanleiding tot veel gebeurtenissen: landelijke actiegroepen ter verdediging van de verdachten, die als onschuldig werden beschouwd, de socialistische voorman Pieter Jelles Troelstra liep een celstraf op en tenslotte: de Zaak Hogerhuis - 'een gerechtelijke dwaling met voorbedachte rade' - werd gesloten en de onschuldig veroordeelden zaten hun lange straffen uit, te trots om gratie te vragen.
Aanloop van De Dream
Pieter Verhoeff (1938) studeerde in 1966 af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij maakte documentaires, televisieseries, single-plays en speelfilms. Zijn films Het Teken van het Beest, 'De Dream', Van Geluk Gesproken en Nynke werden bekroond met Gouden Kalveren.
BioscoopAgenda van De Dream

De Dream in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Dream zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 12 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de geruchtmakende Zaak Hogerhuis, die rond de eeuwwisseling de gemoederen in Nederland en vooral Friesland bezig hield.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen