compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

Delen op facebook
Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Daarnaast zal distributeur 'Polmedia' de film verspreiden in de voormalige Joegoslavische landen.

Volgens Danielle Raaphorst van Incredible Film reageert het buitenland 'heel enthousiast' op de groots opgezette film. “Redbad heeft veel potentie”, aldus Raaphorst. Eerder is de film al verkocht aan partijen in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, verschillende landen in Oost-Europa, Zuid-Korea, Rusland en enkele landen in het Midden-Oosten.

Breaking Bad
Redbad gaat over de legendarische Friese koning Redbad/Radboud (Gijs Naber). Hij zit in een lastige situatie als zijn heidense rijk wordt bedreigd door de meedogenloze christelijke koning Pepijn (Jonathan Banks, bekend van de tv-serie 'Breaking Bad'), die het Frankische rijk tot boven de rivieren wil uitbreiden. Redbad roept de hulp in van de Vikingen en bereidt zich voor op een van de belangrijkste oorlogen van de vroege Middeleeuwen.

Spektakel
Behalve Naber en Banks spelen ook de Deense acteur Søren Malling en de Nederlandse acteurs Loes Haverkort, Teun Kuilboer, Renée Soutendijk, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint, Jack Wouterse en Huub Stapel in de film.

Redbad is geregisseerd door Roel Reiné en geproduceerd door Klaas de Jong. Het duo was eerder verantwoordelijk voor het andere bijna on-Nederlands aandoende spektakel Michiel de Ruyter. Het budget voor Redbad is 7 miljoen euro, wat internationaal gezien een schijntje is voor films met deze ambitie.


Op dit moment is de film nog in post-productie. Redbad komt 28 juni in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.