compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fries epos 'Redbad' verkocht aan VS

Fries epos 'Redbad' verkocht aan VS

Het historische epos "Redbad 754 A.D.", dat over de Friese koning Radboud gaat, is aan buitenlandse partijen verkocht, waaronder de Verenigde Staten.

Jonathan Banks speelt de meedogenloze Pepijn, koning van de Franken.

Jonathan Banks speelt de meedogenloze Pepijn, koning van de Franken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Nu.nl meldt dat het volgens producent Klaas de Jong een 'unieke situatie' is dat de film aan zoveel landen is verkocht op basis van het script en een ruwe montage.

"Redbad 754 A.D." speelt zich, zoals de naam al verraadt, af rond het jaar 754, waarin Noord-Europa is verdeeld in twee delen. Boven de rivieren is het territorium van de heidense Friezen, onder leiding van koning Radboud (Gijs Naber). Onder de rivieren heersen de christelijke Franken, aangevoerd door de meedogenloze koning Pepijn (Jonathan Banks, bekend van de tv-serie 'Breaking Bad'). Pepijn wil heel Europa veroveren. Radboud probeert het vertrouwen van de Vikingen te winnen, om samen met hen de Franken te verslaan.

De film is geregisseerd door Roel Reiné en verschijnt op 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen. Ook met Loes Haverkort, Derek de Lint, Peter Faber, Huub Stapel, Renée Soutendijk, Birgit Schuurman, Jack Wouterse en Søren Malling.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.