compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

De Dominee

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van De Dominee

De Dominee - 1

De Dominee - 1

Delen op facebook
De Dominee
Nederlandse première: 2-9-2004
Nederland, 2004, 100 min,

Klaas Bruinsma, de op geld beluste ambitieuze zoon van een geslaagd zakenman, beklimt de ladder van succes in de georganiseerde misdaad van Nederland in de jaren '70. Zijn obsessie om meer vermogend te worden dan zijn gehate vader maken van hem een meedogenloze crimineel. Hoogmoed, wantrouwen, vele executies en overmatig cocaïne gebruik leiden uiteindelijk tot zijn ondergang.

De Dominee trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het boek 'De Dominee' van Bart Middelburg. Klaas Bruinsma, die in het gangstermilieu de bijnaam de 'Dominee' kreeg omdat 'ie altijd in het zwart was gekleed en een ongebruikelijke neiging had om iedereen de les te lezen, werd in juni 1991 voor het Hilton in Amsterdam geliquideerd. De daders van deze bloedige afrekening zijn tot op heden nooit gepakt. Bruinsma, zoon van de oprichter van de Raak frisdrankfabriek, stond bekend als de meest harde en wreedste maffiabazen die Nederland ooit gekend heeft. In september 2003 kwam hij opnieuw in de belangstelling vanwege zijn vermeende affaire met de koninklijke huwelijkskandidate Mabel Wisse Smit.

Trailer van De DomineeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Domineehttps://i1.ytimg.com/vi/CBP7VGb2GLQ/hqdefault.jpg2004-09-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Gerrard Verhage (1948) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in het filmblad Skrien, schrijft scenario's en regisseert films, theater en televisieprogramma's. Hij regisseerde o.a. ook Ik ga naar Tahiti (1992) en "Eenmaal geslagen, nooit meer bewogen" (1994). Cameraman Theo Bierkens maakte o.a. ook The Discovery Of Heaven.

De Dominee - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Dominee in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Dominee zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Klaas Bruinsma, de op geld beluste ambitieuze zoon van een geslaagd zakenman, beklimt de ladder van succes in de georganiseerde misdaad van Nederland in de jaren '70.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Theorema Film Productie B.V.

Cast & Regisseur

Frank Lammers

Adri Slotemaker
Peter Paul Muller

Klaas Donkers
Tygo Gernandt

Lijfwacht Piet
Huub Stapel

Anton Donkers