compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Dominee

De Dominee

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, misdaad

Pitch van De Dominee
De Dominee - 1
De Dominee - 1
Delen op facebook
De Dominee
Nederlandse première: 2-9-2004
Nederland, 2004, 100 min,
Klaas Bruinsma, de op geld beluste ambitieuze zoon van een geslaagd zakenman, beklimt de ladder van succes in de georganiseerde misdaad van Nederland in de jaren '70. Zijn obsessie om meer vermogend te worden dan zijn gehate vader maken van hem een meedogenloze crimineel. Hoogmoed, wantrouwen, vele executies en overmatig cocaïne gebruik leiden uiteindelijk tot zijn ondergang.
trailer en bijzonderheden over De Dominee
Gebaseerd op het boek 'De Dominee' van Bart Middelburg. Klaas Bruinsma, die in het gangstermilieu de bijnaam de 'Dominee' kreeg omdat 'ie altijd in het zwart was gekleed en een ongebruikelijke neiging had om iedereen de les te lezen, werd in juni 1991 voor het Hilton in Amsterdam geliquideerd. De daders van deze bloedige afrekening zijn tot op heden nooit gepakt. Bruinsma, zoon van de oprichter van de Raak frisdrankfabriek, stond bekend als de meest harde en wreedste maffiabazen die Nederland ooit gekend heeft. In september 2003 kwam hij opnieuw in de belangstelling vanwege zijn vermeende affaire met de koninklijke huwelijkskandidate Mabel Wisse Smit.
Aanloop van De Dominee
Gerrard Verhage (1948) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in het filmblad Skrien, schrijft scenario's en regisseert films, theater en televisieprogramma's. Hij regisseerde o.a. ook Ik ga naar Tahiti (1992) en "Eenmaal geslagen, nooit meer bewogen" (1994). Cameraman Theo Bierkens maakte o.a. ook The Discovery Of Heaven.
BioscoopAgenda van De Dominee

De Dominee in de bioscoop

Wil je De Dominee zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Klaas Bruinsma, de op geld beluste ambitieuze zoon van een geslaagd zakenman, beklimt de ladder van succes in de georganiseerde misdaad van Nederland in de jaren '70.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen